Sivut

maanantai 6. joulukuuta 2010

Kynttilöitä

Olen keräillyt kynttilän pätkiä ja jämiä aina pikkuhiljaa. Nyt sitten sain kerättyä riittävästi rohkeutta kokeillakseni kynttilän valamista. Pätkät siis vesihauteeseen ja jännityksellä odottamaan, mitä tästä seuraa!

 

Ja sehän meni ihan hyvin. Punaiset kynttilänpätkät tekivät mukavan sekoituksen vaaleanpunaista, kun joukossa oli valkoisiakin. Ja eräs surkeasti palanut ruskea kynttilä sai uuden muodon itsetehdyissä kynttilöissä. Kuten kuvastakin huomaa, sattui semmoinen moka, että otin kynttilänsydäntä pystyssä pingoittaneen sukkapuikon liian aikaisin pois, joten sydänhän sitten valahti sykkyrälle ja kynttilän pinta montulle. Mutta hyvin nuo silti palavat. Pitää vain muistaa seuraavalla kerralla olla hiukan kärsivällisempi!


Sulattelin aina yhden väriset kynttilät kerrallaan, niin sain hauskoja kerroksiakin.


Ja se jännittävin vaihe, eli testaus, lepattaako kynttilä vai palaako nätisti. Ja nätistihän ne palaa! Ja tämä kun oli niin hauska projekti tämäkin, että tätä on kokeiltava uudelleen!


Ulkona pyryttää kovasti ja lunta on jo niin paljon, ettei meidän Nipsu tahdo päästä hangessa eteenpäin kuin jänisloikin. Siispä laitan itsetehdyt kynttilät palamaan, teemukin kouraan ja käperryn lukemaan kirjaa.

Rauhallista ja kaunista itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

  1. Hienoja kynttilöitä! Muutama vuosi sitten kokeilin itsekin tehdä niitä ja kuopalle meni minunkin kynttiläni pinta (vaikka sydämet olivatkin pingoitettuna koko jähmettymisen ajan). Ajattelin, että sydänlanka imaisee sitä steariinia siitä ympäriltään, että olisi johtunut siitä. Mutta käytössä ei onneksi haittaa. Ja kivaa, kun kynttilöistä saa tehdä ihan oman näköisiä. :)

    VastaaPoista
  2. Onpas kauniita kynttilöitä, kuin Puttipajaan olisi kurkistanut!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!