Sivut

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Talvi, talvi!

Tänään kävimme Glimsin talomuseossa nauttimassa talvitunnelmista ja kuuntelemassa esittelyä perinteikkäästä joulusta. Oli hauska oppia kaikenmoista uutta vanhasta joulusta sekä toki myös tutustua Glimsin talomuseoon kauniissa lumituppurassa. Erityisesti mieleen jäi tapa pestä lattiat jouluksi: Ensin tuotiin lattialle hiekkaa, sitten vettä ja päälle muutama iso havunoksa. Näiden päälle sitten lapset kävivät istumaan ja emännät vetivät lapsia havunoksilla pitkin lattiaa, kunnes lattia oli oikein putipuhdas. Hiekat ja havut poistettiin tuvan lattian keskellä olevasta reiästä. Eipä taitaisi nykyajan lattiat moista kestää!


Sunnuntai-illan ratoksi syntyi myös tämmöinen korusetti, yksi tilauksesta ja yksi puotiin.


Lumi on täysin pysäyttänyt arkisen aherruksen täällä pääkaupunkiseudulla. Tulomatkalla Glimsistä näimme viiden auton ketjukolarin selvittelyt. Kyllä harmitti kolaroineiden puolesta. Ja koirankin on hankala kulkea itseään korkeammassa lumihangessa. Mutta en voi itselleni mitään, rakastan edelleen lumisadetta! Isojen hiutaleiden leijumisen katsominen rauhoittaa mielen.


Lumen iloa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oli mukavaa lukea postaustasi menneen ajan siivouksesta.
    Ed. postaukseen sanoisin, että greme brulee minunkin herkku.
    Lämpöistä joulun aikaa.

    VastaaPoista
  2. Mukava kun poikkesit sellariina blogissa ja jätit kommentin. Tuli nöin löydettyä vastavierailulle sinun kauniiseen blogiisi. Kauniita käsitöitä. Piti napsauttaa lukijaksi. Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!