Sivut

tiistai 28. joulukuuta 2010

Sohvatyynyjä

 Syksyiseltä Tallinan käsityöreissulta tarttui mukaan ihana kuvioitu, kaksipuolinen pellavapala ja ihan normaalia pellavaa. Voin ihan houkuttimeksi kertoa, että pellava on tuolla veden toisella puolen todella paljon halvempaa, niin kuin myös langat! Syksy on ollut niin kiireinen, että pellavat saivat olla kaapissa tähän asti, kunnes sain ommeltua ne eilen ja tänään sohvanpäällisiksi. Toki vastoinkäymisiltä ei vältytty nytkään, nimittäin vetoketjua ommellessa ompelukoneen neula osui vetoketjun vetimeen ja neula katkesi. Eipä löytynyt ehjää neulaa huushollista, mutta onneksi läheltä löysin liikkeen, josta sain uusia (ostin varuilta kaksi paketillista) ja pääsin jatkamaan!


Tein kaikista tyynyistä kaksipuolisia, kuviopellavaa toisella ja tavallista toisella puolella. Kahteen tyynyyn jätin vaalealla pohjalla olevat kuviot oikealle puolella ja kahteen tummalla pohjalla olevat. Ja jottei näprääminen loppuisi ja tyynyjen ne toiset puolet näyttäisi niin tylsältä, kahden tyynyn normipellavapuolelle ompelin Tallinnasta ostamaani pitsiä. Eli nyt on sitten valinnanvaraa, miten päin tyynyjä pitää! Kangasta jäi vielä jonkun verran, joten ehkäpä teen vielä muutaman tilkkutyynynpäällisen!


Ja kuten varmaan kaikki kissan omistajat tietävät, kissahan tulee juuri sinne, mihin itse haluaa, mm. sanomalehden päälle sitä lattialla lukiessa. Ja kankaan päälle sitä lattialla leikatessa. Olen luovuttanut jo karvattoman asunnon illuusion ylläpitämisen, joten annoin kissan olla siinä seuranani, suostuihan Navi kuitenkin olemaan nätisti hetken paikoillaan kuvattavana!


Nättejä ajatuksia arkeenne!

3 kommenttia:

  1. Tuo puuvilla olisi materiaalina ihana, mutta muutaman pellavavaatteen omistajana vähän pelkään sitä rypistymistä. Sisustuksessa se varmasti toimiikin paremmin :)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä on kauniit tyynyt. näin joulun jälkeen oikein hyvä väri.

    VastaaPoista
  3. Kyllä se pellava rypistyy sisustuksessakin, mutta toisaalta onneksi tuo kuvio peittää vähän rypistymisen näkymistä ja sitten taas siihen normipellavaan se jotenkin sopii... Mutta en heti uskaltaisi sitä vaatteeksi pistää, ainakaan puhdasta pellavaa!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!