Sivut

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Koiran sadetakki

Kesä on tullut ja niin myös ensimmäiset kesäsateet. Ei niissä kesäsateissa mitään, pidän niistä kovasti, mutta sen kerran, kun tulin pikapissityslenkiltä litimärän koiran kera, ajattelin, että tälle asialle täytyy lopulta tehdä jotain. Eli sadetakki. Koiralle.

Olisiko oivallisempaa kuvausrekvisiittaa kevätpörriäiselle kuin juhannusruusumatto!

Kangasvarastoistani löytyi kirpparilta ostettu vanha keltainen sadetakki, jota olen käyttänyt mm. meikkipussien vuorina. Vanha sadetakki pääsi jatkamaan elämäänsä uutena sadetakkina. Pirtsakka keltainen sai seurakseen mustaa kanttinauhaa ja mustat nepit, eli sadesäällä meillä päin on nähtävissä aikamoinen mehiläinen, joka ei häviä maastoon syyssateellakaan.


Kaava koiran takkiin, joka on muuten mainio, on Martha Stewartin Encyclopedia of Sewing and Fabric Crafts -kirjasta, jonka lainasin kirjastosta (quilted dog jacket). Muutama sananen tuosta kirjasta. Kirjassa esitellään mielestäni aika kivasti kaikki perustekniikat, ja ohjeet sekä kaavat löytyy 150 eri projektiin. Mielestäni kirja oli ihan hauska käsitöiden peruseepos, jossa löytyy vinkkejä ja melko ajattomia kaavoja pääasiassa sisustukseen, mutta myös esim. vaatteisiin ja leluihin. Kirja on mielestäni silloin oivallinen, jos haluaa aloittaa koko käsityöharrastuksen ja kaipaa ideoita ja vinkkejä. Itse taas hyödyin kirjasta muutaman kaavan verran eli hankintaan tämä kirja ei mene, ei niin hyödyllinen ollut itselle. Erityisplussan kirja ansaitsee siitä, että kaikki kaavat ovat CD:llä pdf-muodossa. Minusta on vaan niin superkätevää, että ei ole helposti rikkoutuvia ja hukkaan meneviä kaavalippulappusia, vaan kaikki löytyy kompaktisti CD:ltä, josta voi sitten tarvittaessa tulostaa haluamansa. Tulostetut paperit teippaillaan yhteen varsinaiseksi kaavaksi eli varsin helppoa. Ajattelinkin tulostella vielä itselle muutamat lintuaiheiset kirjontamallit varastoon.


Nyt vaan seuraavaa kesäsadetta odottelemaan, että Nipsu pääsee näyttäytymään uudessa takissaan. Tosin emäntä taitaa jälleen kerran olla koiraa enemmän innoissaan tästä pukemishetkestä...

5 kommenttia:

 1. Tuli oikein pirteä ja kaunis sadetakki!

  VastaaPoista
 2. Hihii, voi pörriäis-Nipsua! Kyllä nyt kelpaa. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi makee, hyvä väri, niin koiran kyllä spottaa aina! Nipsu ei näytä ainakaan tossa alemmassa hyppivän riemusta :D

  VastaaPoista
 4. Jepjep. Nipsua täytyi aina sovittamisen jälkeen hemmotella herkuilla, jotta ei mököttäisi koko loppuiltaa kenkätelineen alla :) Luotan siihen, että taikasana "ulos" saa Nipsun unohtamaan tuon takin sitten kun on sen käytön aika.

  VastaaPoista
 5. Ihana! Itselläkin suunnitteilla koiran sadetakki joten pakko metsästää tuo kirja ja kokeilla mitä saan aikaiseksi

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!