Sivut

torstai 12. tammikuuta 2012

Koiran nuttu

Nyt on vihdoin tullut sellainen talvi, että jäätkin kantavat (ainakin paikoin). Se tarkoittaa sitä, että Isännän pilkkikausi alkoi eilen. Nipsu-koiramme on aina Isännän kalareissuilla mukana, viimeksi muutaman päivän reissuun parivaljakko lähti eilen. Pitihän minun Nipsulle tehdä oma takki, että tarkenee jäällä hiukan pidempään! (Todellisuudessa Se Oikea syy taitaa olla vain se, että minusta on kivaa pukea pientä eläintäni :) )


Sopivasti joululomalla veljen vaimon käsityölehtivarastosta löysin sopivan ohjeen ja kaavan koiran nuttuun (Suuri Käsityölehti 4/2005). Kaavaa piti muokata vain hieman (lisätä pituutta ja leikata hiukan jaloille tilaa). Omista varastoista löytyi pala jotain villasekoitekangasta ja jämäfleeceä vuoriksi. Kiinnitystarranauhaan laitoin heijastinta. Jos Nipsu olisi tyttö, niin siihen olisi kyllä päätynyt pitsiä! No, näkyypähän pimeällä tuo meidän otus ja koira sai säilyttää miehisyytensä.


Nipsu ei kauheasti arvostanut talven ensimmäistä sovitus- ja pukemissessiota, lopulta luovutti, kuten viimeisestä kuvasta näkyy. Onnekseni kuulin, että takki ei paljon menoa haitannut sitten jäällä.


Talvimieltä muillekin!

4 kommenttia:

 1. Oivoi miten ihana (koira sekä neule)!!! On kyllä niin herrasmiehen takki, että :)

  VastaaPoista
 2. Onpas tyylikäs! Minun tekisi mieli tehdä jotain vastaavaa kissalle, kun reppana aina pakkasilla palelee niin kovasti... Toistaiseksi mieliteko on kuitenkin jäänyt toteuttamatta, vaikea oikeasti kuvitella että kissa mitään suostuisi päällään pitämään. Pysyköön siis jatkossakin lämpimissä sisätiloissa pakkaskeleillä.

  VastaaPoista
 3. Onpa tyylikäs takki herralla. :)

  VastaaPoista
 4. Niin hieno takki! Ja Nipsu on niin söpö! :) <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!