Sivut

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Vaniljasiirappi ja haastekortti

Kesähelteet lähestyvät suloisella vauhdilla ja niinpä kurkunkostuttamisaineksia tekee mieli kartuttaa, ei sitä peruslimuakaan loputtomasti jaksa kitata. Kotivinkissä oli mainio Vanilja-karpaloboolin ohje! Testattiin jokin tovi sitten kyseistä ohjetta ja avainainekseksi nousi itse tehty vaniljasiirappi. Siitä sai vienon ja maistuvan vaniljan maun raikkaaseen booliin. Jopa minä, joka en kauheasti vaniljan mausta/hajusta pidä, tykkäsin siirapista!



Kokonaisuudessaan vanilja-karpaloboolin ohje löytyy siirappeineen täältä. Tässä kuitenkin ytimekkäästi tuon vaniljasiirappiherkun ohje.


Vaniljasiirappi

Tarvitset
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 vaniljatangon

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää myös se kattilaan. Keitä seosta noin 5–7 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet seoksesta­. Kaada vaniljasiirappi tankoineen kannelliseen ­astiaan ja anna jäähtyä. Siirappi­ säilyy huoneenlämmössä useita viikkoja.



Tämän viikon p*skarteluhaasteen värilastusta löytyi samaa värimaailmaa kuin siirapista! Tässä korttini haasteeseen, kortin kuva löytyi Internetin ihmeellisestä maailmasta.

Ihanaa kesäviikkoa!

5 kommenttia:

  1. Kaunis kortti ja tuota vaniljasiirappia pitänee todellakin kokeilla. Sopii varmasti moneenkin paikkaan.

    VastaaPoista
  2. Herkullinen ohje ja hauska kortti :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!