Sivut

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Saunamyssy

Ystäväni tilasi minulta saunamyssyn lahjaksi miehelleen. Meinasi mennä sormi suuhun, kun meillä ei tuommoisia ole koskaan käytetty. Pikainen googlauskierros ja pari kilautusta kaverille - sain vinkiksi, että villainen hattu olisi paras. Varastoista sattuikin löytymään vanha villapaita, jonka olin ihan tarkoituksella kutistanut tulevaisuuden (edelleen toteutumatta jääneeseen) projektiin. Helpon pipon kaavan löysin suuresta käsityölehdestä nro 2/2007. Sitä sitten vähän suurensin.


Paidan helmaresorista sai mainion reunuksen pipolle. Sisäpuolelle tein vuorin puuvillakankaasta, jos lahjansaajan pää sattuu olemaan yhtä kutiseva ja villalle arka kuin omani. Yhteen kylkeen kirjoin pari koivunlehteä.


Olipa hauska tehdä jotain, mitä ei ehkä muuten olisi tullut tehtyä. Mitäs sitten loppupaidasta tekisin?

Auringonsäde viikkoon!

4 kommenttia:

 1. villa on hyvä, mutta pellava samoin. Omasta mielestäni jopa parempi. Sellaisia kamalia yritysten logoilla varustettuja, mainoslahjoina saatuja karkeita pellavapyyhkeitä kannattaa uusiokäyttää tuollaisiin juttuihin. Pesulappujakin niistä saa pienellä vaivalla :)

  vakkarivieras

  VastaaPoista
 2. Aikas makee ja ihana tuo tilkkupeite:-)

  VastaaPoista
 3. Hieno! Noi kirjonnat on todella kauniit! On sauna traditiona vähän jäänyt vieraaks, mitä saunamyssyllä tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, sitä itsekin nimittäin mietin, saunatraditio on jäänyt minullekin näiltä osin hieman hämäräksi. Ilmeisesti myssy suojaa päätä liialta kuumuudelta, joillekin kai voi tulla päänsärky siitä. Joillakin myssyillä voi suojata myös hiuksia. Jostain mystisestä laihdutusefektistäkin kuulin, en tosin tiedä perusteita sille. Minua osaavammat voivat valaista lisää tässä asiassa!

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!