Sivut

torstai 17. toukokuuta 2012

Pellavatunika

Kesän lähestyessä on alkanut tehdä mieli pukeutua muuhunkin kuin siihen turvalliseen mustaan. Tarkastelin kangasvarastoja ja vanhoja käsityölehtiä. Päädyin käyttämään ystävän Venäjältä tuomaa vaaleaa pellavaa ja sopiva ohje löytyi Suuresta Käsityölehdestä 6-7/2009. (Ilmeisesti) kookospähkinästä tehdyt napit ostin Tallinnan reissulta, Karnaluksista. Vuorossa siis tunika!


Tunikaa muokkasin ohjeesta ihan hieman: pidemmät hihat, yksi nappi enemmän (10) ja lyhyempi vyö. Hihat olisivat voineet tosin olla vielä vähän pidemmät. Malli istuu mielestäni nätisti. Niinkin pieni seikka kuin se, että selkä on ommeltu kahdesta kappaleesta, voi saada tunikan istumaan selästä niin paljon paremmin! Ja mikäs mukavampaa kuin se, että tämä paita mahtuu nyt raskaanakin päälle, vaikkei virallinen raskauspaita olekaan. Aion kyllä käyttää tätä myöhemminkin! Ohje oli selkeä ja helppo seurata, silitysrauta oli tässä hommassa ylin ystäväni! On kiva huomata, että pikkuhiljaa alan onnistua käsityölehden "kahdenkin pallon" ohjeissa - kai se ohjeen lukeminen ja silitysraudan käyttäminen kannattaa. Milloinkohan sitä uskaltaisi siirtyä "kolmen pallon" ohjeisiin?


Nyt vain kesähelteitä odottelemaan!

8 kommenttia:

 1. Niin kaunis, pellava on kyl yks kesäisimpiä kankaita mitä tiiän! Toi on kyllä tosi monikäyttönen ja kuten sanoit, ni beibismahakin mahtuu kivasti myöhemmin ko tossa on säätelyvaraa.

  VastaaPoista
 2. Tässä taas huomaa, että olisihan niitä aikuiselle tosiaankin muitakin värejä kuin vain musta... :) Pellavasta saa kyllä niin kauniita vaatteita aikaiseksi, että taidan alkaa itsekin ideoimaan.

  VastaaPoista
 3. Sinua odottaisi tunnustus meidän blogissa: http://missaneuloimmekerran.blogspot.com/2012/05/haastava-tunnustus.html

  VastaaPoista
 4. Minun blogissani taas olisi sinulle haaste. http://pellavasydanjamervi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Todella tyylikäs ja sievä tunika! Olet taitava!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!