Sivut

lauantai 5. toukokuuta 2012

Minitilkkutäkki

Pikkuhiljaa koti valmistautuu vauvaisaan elämään - pyrin käymään listaa läpi, että mitä sitä vielä pitäisi hankkia ja tehdä. Koska huushollimme karvakaverit ovat uteliasta sorttia, piti vauvan sänkyyn tehdä päiväpeitto sängyn suojaksi. Ajattelin, että vauvat kun tykkäävät selkeistä väreistä ja rajoista, olisi tilkkutyön paikka. Viime tilkkutyöstä onkin aikaa.


Ideaa sain hieman Suuresta Käsityölehdestä nro 2/2001 - siellä oli vauvalle tehty samankaltaisella kuviolla peitto. Lisäsin tosin hieman mausteita eli mm. nuo mustat raidat väliin. Värimaailma ei ole kovin vauvaisa ja sille on monta syytä; Meillä ei ole tilaa vauvan omalle huoneelle, johon voisi valita jonkun hempeän värityksen, en löytänyt oikein muita mieleisiä yhteensointuvia kankaita kangasvarastoistani, ja lisäksi tykkään yhtenäisestä sisustuksesta. Näinpä täkkiin päätyi jäljelle jääneet kankaat olohuoneen tyyny-/lampunvarjostinprojektista (ainoa uusi asia tässä peitossa on sen sisällä oleva täyte - eli aika edukas käsityö). Toisaalta ei ehkä vahvasta värimaailmasta ole haittaa - vauvat tykkäävät tutkimusten mukaan mm. punaisesta (väreistä vauvojen silmin voi lukea mm. täältä). Ja se värikkäämpi pötköttelypeitto on sitten erikseen, siitä lisää piakkoin :) Nyt riippukehto päiväpeitolla suojattuna odottaa uutta käyttäjäänsä!


Seuraava ompeluprojekti odottaa kankaana silityslaudalla. Se osoittautui sopivaksi väijymispaikaksi Naville - mikäs sen mukavampaa kuin vaania kankaan alta silityksen tahtiin liikkuvia emännän varpaita!Keväisää viikonlopun jatkoa!

9 kommenttia:

 1. Kaunis!
  Mikäpä todellakaan parempi vaanimispaikka?!
  Meillä Leevi vaanii varpaita aina pyykkitelineen alla ja minä manaan, kun on puhtaat pyykit heti karvoissa! Onneksi nyt saa jo ulos kuivumaan.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun saisikin ulos kuivumaan! Täällä on sellaiset karvanlähtöajat, että vaikka pyykit saisi kuivua rauhassa, niin ensimmäinen mikä tahansa kontakti jomman kumman eläimen kanssa ja uusi väritys vaatteille on taattu.

   Poista
 2. Onpa hieno täkki! Kivat värit.

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno ja niin siististi tehty! Ite kyl tykkään vähän tummemmista väreistä lapsille, jotenki kaikki on nykyään vaan pastellia. Sen lisäks, että toi on värien puolestä hyvä, luulen, että toi selkeälinjaisuus noiden mustien välien kanssa kans auttaa hahmottamaan.

  VastaaPoista
 4. Kaunis täkki. Onko tuo riippukeinon oloinen ihanuus kehto? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippukehtohan se! Katsotaan, jos saisimme sen avulla ostettua itsellemme vähän lisää uniaikaa :) Tuo kiikkumisominaisuus on hyvin puoleensavetävä, tekisi mieli itsekin pyllähtää tuohon päiväunille, valitettavasti ylitän kehdon painorajoituksen hyvin monella kymmenellä kilolla, enkä kyllä taitaisi mahtuakaan.

   Poista
 5. Voi, ihana Navi! Riippukehto näyttää kyllä ihanalta ja on meillekin harkinnassa.

  VastaaPoista
 6. Hieno peitto! Tilkkutyöt kiinnostaisivat minuakin, pitäisi vain saada aikaiseksi... Ja hauska maja kissalla, meidänkin kisu tykkäisi varmasti :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!