Sivut

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kankaanpainantaa - bändipaitoja

Isäntä on pyytänyt iät ja ajat, että painaisin hänelle bändipaidan. Vaikka meillä kuunnellaan musiikkia laidasta laitaan, tuo bändipaitapyynti oli nimenomaan ruotsalaiselle punk-bändille Raised Fist. Bändipaita on jäänyt tekemättä, kunnes Isäntä keksi hiljattain, että hei, vauvallahan pitää olla sellainen myös! Mukavaa kontrastia paitaan toisi se, että (hyvin oletettavasti) tuleva perheenjäsen on tyttö. Miehinen innostus vauvamme vaatevarastoa kohtaan oli niin hellyyttävä, että en voinut kieltäytyä.


Niinpä eilen painelimme hennesille, ja sieltä mies valitsi sitten sen söpöimmän vaaleanpunaisen mekon kankaanpainantaa varten. Mekossa ja Isännän omassa paidassa tulisi olla nyrkki ja bändin nimi. Itse lisäsin mekon helmaan vielä kyseisen bändin yhden biisin kertosäkeen (joka ei mahtunut valitettavasti ihan kokonaan). Oikeastaan on aika hellyyttävää ajatella, että pienen tytön mekossa lukee yhteiskunnallinen kannanotto siitä, miten me ihmiset tuhoamme rahan takia armasta maapalloamme.

"... until we're mentally ill."


Tein nyrkistä sabluunan, tekstiin käytin kirjainleimasimia. Muutama vinkki kankaanpainantaan leimasimilla:

- Paras tulos tulee, kun tuputtaa sienellä kangasvärin kirjaimeen. Näin voi myös varmistua siitä, että maalia on joka puolella kirjainta (kirjaimen uudelleen painaminen on hyvin haastavaa ilman pesua).
- Musta väri vaalealle pohjalle toimii paremmin kuin valkoinen väri mustalle. Valkoista väriä olisi tullut olla paljon enemmän, jotta se erottuisi mustasta, mutta leimasimeen ei väriä voinut laittaa enemmän ilman, että lopputulos olisi ollut suttuinen.
- Kangasväri jämähtää leimasimiin klöntsiksi! Eli jos runoilee pitkiäkin pätkiä, kannattaa leimasimet pestä välissä, niin saa loppuun asti tarkemman lopputuloksen. Ja leimasimet kannattaa ehdottomasti pestä koko homman lopuksi, niin niistä on iloa joskus muulloinkin.
- Ja vielä huomio sabluunasta: jotkut sabluunat toimivat näköjään vain "tietysti" päin. Eli nyrkki erottuu mainiosti, kun se on painettu mustalla vaalealle pohjalle, mutta kas kummaa, sama sabluuna on tosi epäselvä, kun se onkin vaalealla painettu mustalle. Enpä ollut tuotakaan tullut ajatelleeksi! Onneksi Isännän paita on kuulemma treenitarkoitukseen, niin ei haittaa tuo epäselvyys :)


Nyt on bändipaita - molemmille!

Auvoista äitienpäivää!

7 kommenttia:

 1. Kyllä isännän bändipaita nyt melkoisesti jää tämän ihanuuden varjoon. :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tykkään tosi paljon! Lastenvaatteissa saa olla mun mielestä sanomaa, kun vanhemmuus on kuitenkin kasvattamista hyvään ihmisyyteen :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hienot! Muutenki kiva ku kaupan vaateista tuunaa vähän persoonallisempia :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!