Sivut

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kangaskortti + kukan ohje sekä haaste

Lauran korttihaasteessa piti tällä viikolla haastaa itsensä tekemään jotain, mitä ei ollut aiemmin tehnyt. No ajatukset lähtivät hiukkasen keulimaan ja keksin, etten ollut ikinä tehnyt korttia pelkästä kankaasta. Tuumasta toimeen. Kukka syntyi organzahenkisen verhon jämäpalasta, helmi on puretusta korusta ja muut kankaat ovat muista töistä jääneitä kangastilkkuja - täyttä kierrätystä siis. Ei nyt ehkä maailman käytännöllisin kortti, eikä myöskään viimeistellyimmän näköinen, mutta enpä ole toista tällaista tehnyt saati nähnyt eli haasteeseen vastattu!


Organzakukkia voisi tehdä koruiksi tai asusteiksi muutenkin. Näin se siis syntyy: Kaksi kappaletta kolmea eri kokoista epämääräisen pyöreää kangaslätyskää, kynttilän avulla reunojen poltto, ja langalla yhteen, päälle helmi koristeeksi - erittäin helppoa!


Tulipa eteeni myös toisenlainen haaste.


Sama haaste plumpsahti minulle kolmesta blogista, kiitoset Missä neuloimme kerran, Elämää ja eskapismia ja Pellavasydän. Kussakin blogissa oli 11 kysymystä, joihin tuli vastata, keksiä 11 uutta ja haastaa 11 uutta blogia. Sanoisin, että pirullisen iso tuo numero 11. No minä sovellan nytkin, niin kuin (liian) usein kaikissa käsityöjutuissanikin - vastaan yhteensä 11 kysymykseen (käsityöharrastukseni näkökulmasta), keksin 11 uutta ja haastan niin monta kuin jaksan :)

Missä neuloimme kerran kysyi:
1. Minkä värisiä neuleita kaappisi pursuavat? Pääväri vaatekaapissani on musta. Yritän aina aika ajoin päästä tästä "värivammastani" eroon tekemällä ylläriväriostoksia niin langoissa kuin kankaissa. Mustia lankoja saati kankaita ostan aika harvoin.
2. Paljasta jokin ihastuttava tai omituinen käsitöihin liittyvä tapasi. Levittäydyn. Ruokapöydälle, sängylle, sohvalle, lattialevittäytymisestä olen parantunut. Tällä huonolla tavallani teen erityisesti järjestelmällisyyttä ja siisteyttä rakastavan Isännän hulluksi.
3. Jollet kilkuttelisi puikkoja/koukkuja, mitä tekisit "säästyvällä" ajalla? Lukisin. Rakastan kirjoja! Mietin joskus, että saisinkohan luettua enemmän, jos perustaisin kirjablogin. Päädyin siihen, että satsaan kaikista rakkaimpaan harrastukseeni, käsitöihin. Kirjoja luen julkisissa ja ennen nukahtamista.
4. Mikä supervoima sinulla olisi elämästäsi kertovassa sarjakuvassa? Päätä huimaava nopeus. Käsitöissä suurin ongelma lienee ajan rajallisuus. Jos olisin supernopea, ei tätä ongelmaa olisi!
5. Mikä sinulle on suurin haaste neuleprojekteissa? Vihaatko kantapäitä, tuskailetko pitsikaavioiden kanssa vai mikä tuottaa eniten päänvaivaa? Palmikoihin en koske. Se tosin johtuu siitä, etten erityisemmin pidä siitä, miltä palmikot näyttävät. Se taito kyllä täytyy kuitenkin jossain vaiheessa opetella.

Pellavasydän kysyi:
6. Parasta blogin pitämisessä? Motivaatio, jota se antaa käsitöihin. Kommentit ilahduttavat ja rohkaisevat vaikeankin työn edessä.
7. Mikä käsityö ei onnistu yrittämisestä huolimatta? Puutyöt. Lähtökohtaisesti kartan kaikkea, mistä tiedän, etten tule osaamaan ilman kyyneliä. En siis tartu sahaan.
8. Minkä käsillä tekemisen hallitset parhaiten? Kyllä sitä kaikessa on kehittymisen varaa aina. En halua jämähtää yhden tekniikan naiseksi.
9. Onko olemassa naisten ja miesten töitä? Mitä siis ajattelet miehistä, jotka virkkaavat pitsiä ja onko se sama, jos nainen korjaa moottoreita? Anti mennä vaan, jos taitoa ja intoa riittää. Meillä Isäntä on niin mies ja minä taas niin nainen, että ihan suosiolla meillä harrastetaan perinteistä naisten työt - miesten työt -jaottelua, tykkään.

Elämää ja eskapismia kysyi:
10. Mitä haluaisit tehdä elämässäsi, muttet ole uskaltanut? Maton. Se tosin vaatisi vähän järeämmät välineet, joita nyt ei ole hollilla.
11. Jos saisit muuttaa maailmassa yhden asian,  mikä se olisi? Käsityötarvikkeiden tulisi ehdottomasti olla halvempia! On kurjaa, että melko usein kaupasta valmiina (ja riistotyövoimalla valmistettuna) ostamalla saa saman asian halvemmalla kuin jos tekisi itse. Senhän pitäisi olla ihan päinvastoin!


Minä puolestani kysyisin seuraavia (adoptoin myös muutaman kysymyksen, joihin itse vastasin):
1. Onko sinulla ikuisuusprojekti, jonka valmistuminen kestää ja kestää? Jos on, niin mikä?
2. Mikä on heikkoutesi tai heikoin lenkkisi? Lankakaupat vai jokin tekniikka?
3. Mikä taas vahvin osa-alueesi?
4. Mikä on vielä tekemättä/opettelematta?
5. Eräs ventovieras nainen kysyi minulta kerran: "oletko sinä sinkku vai miksi sinä teet käsitöitä?" Heitän kysymyksen siis eteenpäin, miksi teet käsitöitä?
6. Mitä puuttuu useimmiten, materiaaleja, rahaa, aikaa, ideoita vai jotain aivan muuta?
7. Mitä teet jämälangoista ja -kankaista?
8. Onko jotain tekniikkaa, johon et koske pitkällä tikullakaan?
9. Paljasta jokin ihastuttava tai vihastuttava käsitöihin liittyvä tapasi.
10. Mitä väriä päätyy materiaalivarastoihisi tahtomattasikin?
11. Mikä on seuraava projektisi?

Haastan seuraavat blogit mukaan:
Bereniken hiukset
ctrl/error
Hääräämö
hanna-naa
Katjun kannoilla
Pitkä lanka
By Kirsikka
Sukkasillaan

Nyt kesämekon ompeluun!

8 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta...otan sen ilolla vastaan.viikonloppuna viimeistään yritän vastailla, ja iakttas sen eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Hauska kortti! Näyttääpä tosiaan kyllä helpolta tuo organzakukkien väsääminen, kiitos vaan vinkistä. Itse olen joskus jouluna tehnyt satunnaisia pikkuisia pakettikortteja paksusta kankaasta tai huovasta, mutta isompia ei ole tullut kokeiltua. Olen kyllä ylipäätään nykyään hävettävän laiska tekemään kortteja, vaikka nuorempana se olikin "pääkohteeni".

  VastaaPoista
 3. Oho, kylläpäs keksitki erikoisen. Aika jännä.

  VastaaPoista
 4. Luova idea tosiaankin. Ja kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Hieno kortti ja näyttävän näköinen kukka!
  Kiva blogi sinulla :o)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!