Sivut

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kankainen muovipussi

Kodinsisäinen kampanjointi kangaskassien puolesta on tehnyt tehtävänsä: roskapussit täytyy nykyään ostaa rullina kauppakassien roskapussikäytön sijaan - jei! Yksi asia minua on kuitenkin kangaskasseissa vaivannut, nimittäin se, että niihin usein ei mahdu tavarat niin hyvin kuin mahtuisi kaupan muovipusseihin. Ratkaisu ongelmaan löytyi ystävältäni, joka oli joskus muinoin saanut lahjaksi kangaskassin, joka oli ommeltu muovipussin kaavalla!


Kangasvarastoista löytyi Finlaysonin kukkakangasta kassitarkoitukseen. En ole harmikseni löytänyt tätä kangasta mistään lisää. Sattuisiko kellään olemaan kangasprintin nimeä? Kaavana käytin valintatalon muovikassia. Muovipussia ihmettelemällä selvisi myös, miten tulee ommella nuo pohjan ja kahvojen jännät käänteet, jotka tekevät kassista supertilavan. Tämä kassi päätyi lahjaksi uudelle ylioppilaalle, mutta näitä on tehtävä omiinkin varastoihin ehdottomasti!


Kesäisiä kissanpäiviä!

5 kommenttia:

 1. Hieno kassi=)Ja kangas on mulle kyllä uusi tuttavuus.Muovikassit voiskin ihan hyvin jättää kauppaan.Oon itekkin pyrkinyt siihen,mutta väliin niitäkin joutuu ottamaan.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kaikkein kätevin, tilavin ja tarvittaessa juuri kannettavan esineen kokoinen kantoväline eli kassi on minun mielestäni neliön muotoinen liina, eli japaniksi Furoshiki, jolla kääriminen on oma taiteenlajinsa, mutta tällä yksinkertaisella mallilla olen päässyt jo pitkälle:: http://www.studyjapan.go.jp/mm/ffs/007/en/furoshiki/furoshiki/wrap16.html

  VastaaPoista
 3. Kiva idea :) Meillä on kanssa nykyään sivuutettu kaupan muovikassit roskakasseina. Välillä pitää kyllä hakee autosta ne kangaskassit kun meinaa unohtua sinne...

  VastaaPoista
 4. Sä sit keksit vaikka mitä:-)Mulla on kauppakassina iiiso pajukori ja sitten kaupan omilla logoilla tehtyjä niitä iiiisoja muovisia kasseja, joihin mahtuu tooosi paljon tavaraa ja ne on kyllä älyttömän kestäviä vaikka ovat aika ohuita.

  Ootko muuten ajatellut, että voit ottaa tuon sanavahvistusjutun pois, ne on aika epäselviä ja arvuuteltavia. Oon itse ottanut sen pois eikä mitään ihmeitä ole tapahtunut. Mua kyllä naurattaa aina tuo lause: "todista, ettet ole robotti" :-D

  VastaaPoista
 5. Helenapa: kiitos vinkistä!

  Helinä: Olipa hyvä, kun sanoit tuosta sanavahvistuksesta - itse vihaan niitä yli kaiken ja luulin itse laittaneeni sen "pois päältä". Jospa se nyt olisi oikeastikin poissa :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!