Sivut

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Asennekestovaippoja

Meille tulee ehkä universumin coolein vauva, meinaa nyt on valmistunut läjä Mustia (ja punaisia) kestovaippoja! Mustissa kestovaipoissa on asennetta ja ennen kaikkea ne ovat tyylikkäät! Muutama kuukausi sitten pohdimme raskauskaverini kanssa, että kestovaippoja haluaisimme molemmat käyttää vauvoillamme, mutta kirkkaan väriset saati kirjavat vaipat ei oikein lämmitä sydäntä. Siispä tilasimme mustaa (ja toki muunkin väristä) PUL-kangasta ja muita tykötarpeita kestovaippakaupasta. Kaavat saimme kestovaippaguruystävältäni, kuten myös loistavia vinkkejä, esim. suositus coolmaxista vuoriksi ja nepeistä kiinnitysysteemiksi.


Oli näissä isompi homma kuin aluksi ajattelin. Toisaalta kun teimme vaippoja kaverin kanssa talkoilla, aika kului joutuisasti ja vaipat etenivät siinä sivussa. Ja kyllä sydäntä on lämmittänyt, kun on jämäkankaat saanut käyttöön ja huonokuntoisten pyyhkeiden käyttöikää voinut pidentää tekemällä niistä imuja vaippaan.


Jos mietit kestovaippojen tekemistä itse, tässä olisi minun vinkkini hommaan.
1. Varmista, että sinulla on joku vaippamentori, jolta saat hyvät kaavat, vinkit ja voit kysyä neuvoa.
2. Hanki vaipantekokaveri - työvaiheita riittää ja vaipat valmistuvat joutuisammin kaverin kanssa. Ja tenkkapoon iskiessä voi pohtia yhdessä.
3. Varaa herkkuja. Itselläni erityisesti (taka)kuminauhan kiinnitys tökki, joten hermon mennessä oli hyvä pitää tauko ja rauhoittua herkun kera.

Nyt puuttuu enää vauva.


10 kommenttia:

 1. Tosi cooleja! Tuohon ohjelistaan voisi vielä lisätä, että ei kannata tehdä koko sarjaa vaippoja ennen kuin lapsi on syntynyt. Meillä anoppi tehtaili hurjan määrän vaippoja (gurun opastuksella) jo ennen kuin esikoinen syntyi, ja niistä iso osa jäi kokonaan käyttämättä kun meidän rimppakintulle sopi vain tietyn malliset ja tyyppiset vaipat. Vuoden kuluttua syntyneelle jykevämmälle serkkupojalle meidän pojan vaipat taas eivät sopineet. Mulla kestoilu jäi lopulta kokonaan, eikä vähiten vääränmallisten vaippojen käyttöyrityksiin liittyvien rasittavien ohivuotojen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, nyt vain odottelemaan, että vauva suvaitsisi syntyä! Tähän koko-ongelmaan tosin kestoguruni (jo aiemmin) suositteli neppikiinnitystä, jolloin neppejä voi jalkojen ympäriltä laittaa kireämmälle kuin vartalon ympäriltä. Katsotaan, miten käy.

   Poista
 2. Varmasti iskälläkin tulee nyt kokeiltua kestoja :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Voi mitä tämä mun kone nyt säätää. Anteeksi sähläys.

  Hienoja vaippoja tuli! Pojalle kannattaa kokeilla panna eteen lisäimu taitettuna ;) Tytöllä taas pissa tulee tasaisemmin vaippaan. Meillä tytöllä parhaaksi todettiin SwaddleBeesit (tai niistä otetulla kaavalla itse tekemäni) vaipat. Pojilla taas parhaiksi havaittiin Myllymuksujen ja FuzziBunzien malliset vaipat - joko alkuperäiset tai sitten noista yhdistämälläni kaavalla itse tehdyt. :) Kannattaa kokeilla! Ja kokeilla myös erilaisia imuyhdistelmiä. Mä en saanut hamppuimuja toimimaan koskaan kunnolla, vannoin vanhan froteen ja bambun nimeen. :)

  Ja muuten - suosittelen kokeilemaan tehdä liivinsuojuksia ja kestositeitä niistä vaippojen jämäpaloista! Kestoside on ihan huomattavasti mukavampi jälkivuodossa kuin kertis. Ja kestoliivinsuojat ovat paljon paremmat ja mukavammat käyttää kuin kertikset. Mulla ainakin alussa rinnanpäät menivät rikki ja kertis tarttui ihoon (au-au-au ja sitten imetys siihen samantien --> AAAAAUUUUU!!!) ja sitten myöhemmin falskasivat jatkuvasti. Kosteussulku uloimmaiseksi, väliin 1-2 kerrosta froteepyyhettä ja ihoa vasten pehmeä trikoo tms. Tosi mukavat.

  Voi, mäkin haluan vauvan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vinkkejä, otan ne lämmöllä vastaan ja takuulla kiitän niistä myöhemminkin! Kiitos!

   Poista
 5. olisiko teidän kautta mahdollista saada tätä kaavaa? :)

  VastaaPoista
 6. Mä olen omani heittänyt pois, mutta blogin pitäjällä varmaankin on tallessa? :)

  Kaavan saa piirrettyä niin itse, että jos on joku vaippa, josta tietää sen toimivan, venyttää sen paperin päälle ja pala kerrallaan piirtää siitä kaavan. Kaverin kanssa apukäsien kera se onnistuu ihan helposti :) Muistaa vain jättää sitten saumavarat kun leikkaa.

  VastaaPoista
 7. Taiska, laitoin sinulle viestiä sähköpostiin (gmailiin), siellä siis vaipoista enemmän :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!