Sivut

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Tyyliä kerrassaan - tossut ja kortti

Lauran korttihaasteena oli tällä viikolla yksi nappi - yksi nauha - yksi niitti. Tällainen oli minun näkemykseni näistä aineksista. Kortin kuva ja teksti on Uusi Nainen -lehdestä nro 1/1961 Tyylivihjeitä tytöille-sivulta. Kuvan teksti, joka on paitsi nostalgisuudessaan humoristinen, myös ristiriidassa nykypäivän ihanteiden kanssa, kuuluu näin:

Esiinpistäviä solisluita ja liian laihoja käsivarsia emme korosta avaralla kaula-aukolla tai pienillä hihoilla, vaikkapa emme kärsisikään niistä yhtä paljon kuin muista kauneusvirheistä.

Samalla sivulla oli muitakin hurmaavia pukeutumisvinkkejä, kuten seuraava:

On hullunkurista jäljitellä täysikasvuisia. Pois taidokkaat drapeeraukset ja "kohtalokas" kampaus. Viehättävän nuoria olemme vain kerran. Tätä etua käytämme myös pukeutuessamme juhlaan.


Tyttöjen tyylivihjeistä puheen ollen, meidän (vieläkin) syntymättömälle Neidille valmistui tällaiset pienet huopaiset tyylikkäät tossut. Nämä jalassa ei voi olla muuta kuin chic! Kaava on mainio ja löytyy aiemmin esittelemästäni Martha Stewartin kirjasta. Tossut valmistuivat ehkä vartissa, joten nopeatkin olivat tehdä! Matskuna mustaa askarteluhuopaa tukikankaalla höystettynä sekä parit nepparit. Näitä täytyy tehdä lisää!

Tyylikästä viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Ihanat tossut! Tuli heti mieleen, että harmaasta sarkakankaasta saisi kivat :)

  VastaaPoista
 2. Voihan vanhat tyylivinkit sentään. :D Suloiset tossut.

  VastaaPoista
 3. Aivan hurmaavat tossut! Noitahan on kiva tehdä vaikka joka kokoa ja väriä, jos noin nopeasti tulee. Kiva on myös kortti, nuo vanhat lehdet on niin hauskoja! :D

  VastaaPoista
 4. Tuon ajanjakson lehdet ovat ihania - itsekin olen etsinyt niitä kirppareilta.

  VastaaPoista
 5. Ihana kortti ja aivan upeet tossut !

  VastaaPoista
 6. Hauska kortti ja ihastuttavat tossut, Kiva kun osallistuit Lauran haasteeseen :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!