Sivut

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kangasvaraston tyhjennystä - muistikirjoja, sydämiä, kassi ja roolivaatteet

Menin mokoma tekemään vuosi sitten uudenvuodenlupauksen, että vuoden 2011 jälkeen kaikki kankaani ja lankani mahtuisivat yhteen isoon matkalaukkuun. Köpsästi kävi tämän lupauksen kanssa. Sain serkultani pari säkillistä kankaita ja tädiltäni vanhoja lakanoita ja muita kankaita laatikollisen. Nyt siis minulla on kankaita matkalaukun lisäksi myös kolme laatikollista (joista onneksi kaksi on aika pieniä laatikoita). Paljon löytyy siis kivoja kankaita, mutta kun niitä ei ole itse hankkinut tiettyä tarkoitusta varten, välillä on haastavaa keksiä, mitä niistä tekisi. Lauantaina päätin pitää vapaapäivän kouluhommista ja ajattelin vain alkaa tehdä ja nauttia käsitöistä!

Muistikirjat saivat kangasta päälleen.


Lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi tein ripustettavia sydämiä. Nauhat ovat suurimmaksi osaksi ostetuista paidoista talteen otetuista ripustusnauhoista, kierrätystä siis.


Varastoista löytyi yksi kangas, johon olin painanut joskus muinoin Lenny Kravitzin kuvan. Kankaasta tuli tukeva kauppakassi!


Veljenpojalle syntyi leikkeihin silmikko ja viitta (osviittaa sain Suuresta Käsityölehdestä nro 2/2007)
- niillä voi leikkiä taikuria, Batmania tai vaikka Ninjagota. Tosin satiini, josta nuo ompelin, on vihoviimeinen matsku ommeltavaksi! Onneksi pikkupoika ei varmaan kauheasti tuijottele saumoihin, vaan antaa mielikuvituksen viedä. Satiinin ompelu olisi ollut aivan mahdoton tehtävä ilman päärmäysjalkaa! Ja kuvan ottaminen lattialla mahdotonta ilman kuvaan punkevaa kissaa!

Nyt on kankaita ihan pikkuisen vähemmän! Nyt on enää 2,5 laatikollista tuhottavaa :) Vaikka yritän päästä tavoitteeseeni, en ota paineita. Käsitöiden tekemisen tulee aina olla hauskaa, niin kuin tänä viikonloppuna!

7 kommenttia:

 1. Mukavan kuulonen touhulauantai, paljon kiva ja nättiä sait aikaseks! Ei onnistuis multa :P

  Edellisen käpypitsikorut superihania!

  VastaaPoista
 2. Tuollaisen muistikirjan mäkin haluaisin. Nättejä ja tyylikkäitä juttuja olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Jos haluat muistikirjan, kurkkaa http://purnaupuoti.blogspot.com/ :)

   Poista
 3. Ohoh, suureellinen lupaus :) Ihania töitä! Täytyy kysyä, et miten laitoit kankaat vihkojen päälle, ko näyttää niin uber-siisteiltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan tehdä kuvallinen ohje siihen, sanallinen arkkuni ei riitä lyhyesti sitä kuvaamaan! Ehkäpä tulevaisuudessa teen sen :) Pääosin tarvitaan kangasta, liimaa (sellaista nestemäistä), kartonkia ja sukkapuikko!

   Poista
 4. Olipa haasteelline uudenvuodenlupaus. Mulla ei tulis kyllä mitään :)Kauniita juttuja oot kankaista tehny! Ihanat korut tuossa aiemmassa postauksessa... Mä oon joskus kokeillu käpypitsiä ja olis tarvikeetki valmiina, mutta ku oon unohtanu... Alkuun pääsen, mut sitte ku pitäis alottaa toinen lenksu viereen, niin sitte pätkii...

  VastaaPoista
 5. Oletpas ollut ahkera! Varsinkin nuo sydämet ovat ihanan herttaisia (hihi).

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!