Sivut

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Puhvihihapusero

Alkujoululomasta päätin vihdoin ommella sen, mikä on ollut ajatuksissa tehdä jo kesästä lähtien. Suuressa Käsityölehdessä 7/2011 oli hauska puhvihihapusero. Ostin jo kesällä söpön harmaakukkaisen kankaan, mutta kesä ja syksy oli niin kiireinen, etten ehtinyt sitä silloin ommella. Ja joululoman alussa sain valmista! Eikö olekin söpö!


Aiemmin ei tuo ompelukone ole oikein minun näpeissäni (omasta mielestäni) pysynyt, mutta nyt oivalsin loistovinkin, jonka avulla tulee siistiä jälkeä: noudatan ohjetta! Ehkä seuraavaksi otan haltuun saumurin, jonka kanssa minulla on jatkuva viha-rakkaus-suhde.
Tässä vielä joulun rippeitä, pikkuenkeli mummolan pihalta mukaan otetun mehikasvin kera.


Viikko on jo puolessa! Mukavaa loppuviikkoa siis!

7 kommenttia:

 1. Hurjan nätti. Ootpa saanut siistiä jälkeä ommeltua!:)

  VastaaPoista
 2. Söpönen tuo pusero.
  Keskiaikapukukurssilla sinulle läheinen henkilö pyysi minua opettamaan kinnasneulatekniikkaa, jotta opettaisi sen myös sinulle. Kerroin että minua ei opettamisessa välissä tarvita, Krista Vajanto sen minullekin opetti.
  http://www.vajanto.net/
  Gradusta löytyy. Tuo vanha video vain pyörimään ja neula käteen. Sen verran vihjettä annan, että ensimmäinen kinnas kannattaa aloittaa suusta, ja kärjestä vasta sitten kun hallitsee piston.Venäjäksi on parempi pisto kuin suomeksi, sillä silloin neulos ei viru. Väkerrys-blogin pitäjän sivusto on hulppea(http://www.neulakintaat.fi/1), mutta Vajanto hallitsee didaktiikan.

  VastaaPoista
 3. Onpa ihanan tyttömäinen! Juu, mäki oon huomannu, että ohjeen noudattaminen parantaa kummasti lopputulosta :D

  VastaaPoista
 4. Kaunis pusero! Onko tuossa edessä pelkkä muotolaskos vai onko etukappaleessa useampi osa? Pitää heti huomenna kipittää kirjastoon lehteä metsästämään :)

  vakkarilukija

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon kivoista kommenteista, piristää mieltä ihanasti :)

  Leena: Kiitos linkkivinkistä, perehdyn tuohon varmasti (osaamaton tekniikka on minulle suurin magneetti tekemiseen!)

  vakkarilukija: Kipitä kirjastoon innolla :) Etukappaleessa on reilu muotolaskos eli yksi kappale on kyseessä. Muotolaskos olisi voinut olla reilumpikin, mutta kiristää voi vaikkapa vyöllä!

  VastaaPoista
 6. Onpas kaunis! Mä oon toistaiseksi uskaltautunut vaatteista ompelemaan vaan hameita, mutta paidoistakin aina haaveilen...

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!