Sivut

maanantai 30. huhtikuuta 2012

Ruokalappuja ja embossaushaaste

Ostin Eurokankaasta hauskaa pallokasta vahakangasta aikeenani tehdä siitä ruokalappuja, niin meidän vauvalle kuin lahjaksikin. Sopiva ja mieleinen kaava löytyi täältä, lisäsin tosin lapun alareunaan taskun.Kanttinauhan ompelusta minulla ei ole kauheasti kokemusta, yritin sitten löytää selkeitä ohjeita ja vinkkejä, mutta aika huonosti niitä näytti olleen tarjolla. Huomasin seuraavat vinkit ehdottomiksi:

- Silitys: Silitä kanttinauha ennen ompelua puoliksi siten, että toiselle puolelle jää "kanttia" vähän enemmän. Tämä leveämpi puoli tulee taakse.
- Ompele kahdesti: Ompele ensin kanttinauha kiinni nurjalle ihan avatun nauhan reunasta, sen jälkeen ompele kanttinauha taitettuna oikealle puolelle. Näkyviin jää vain päällimmäinen sauma. Kaksi kertaa ommeltuna ompelu on kuitenkin tuhannesti helpompaa!
- Venytä: Venytä kulmissa. Näin kulmista tulee yksinkertaisesti nätimmät!Yksi sivu valmistui muistokirjaprojektiin. Samalla tämä sivu on vastaus p*skishaasteeseen, joka oli tällä kertaa "embossaus" - sivussa oleva punainen kartonki on kohokuvioitu. Perhoset on stanssattu Cheery Lynn Designsin Exotic Butterfly-stansseilla (koko small). "Tittilittilii, tittilittilii, kevät nyt on" on laulu, joka opetettiin minulle päiväkodissa. Sitä velikin jaksaa vielä rallatella :) Tosin en ole ihan satavarma, onko tuo kuva keväältä vai syksyltä... Sovitaan, että keväältä :)

Kevätmieltä vappuun!

4 kommenttia:

 1. Suloisia. Ja tottahan ruokalapussa pitää tasku olla! Mihin sitä muuten voi piilottaa kaikki parsakaalit?

  VastaaPoista
 2. Hyvää vappua! Tosi kivoja, mä tykkään siitä, että lapselle uskalletaan laittaa mustaa johonkin. (Hyvät kanttivinkit, vihaan kanttausta, kun mokaan aina jotain :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että musta+lapsi -tykkääjiin kuulut sinäkin! Olen herättänyt kauhistusta lähipiirissäni, kun olen kertonut ompelevani mustia kestovaippoja (aikomuksenani ei ole tosin tehdä lapsesta kokomustaan pukeutuvaa). Mutta hei, miten siisti ja cool voi olla lapsi, jolla on mustat vaipat!!

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!