Sivut

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Maze-kirja äiti-tytär -muistoista

Minulle on muodostunut ikioma sunnuntaiaamun rituaali. Se alkaa siitä, että käytän Nipsun pikaisesti ulkona. Sitten menen eteiseen, nostan askartelulaatikot eteisen lattialle, levittelen tarvikkeet (edelleen lattialle) ja alan askarrella jotain - lattialla! Jostain syystä en jaksa raahata tarpeita pöydän ääreen, ja on siellä eteisessä ihan oma hämyinen tunnelmansakin, kun voi kuunnella Isännän ja Nipsun kuorsausta ja kissa tuijottelee euforiassa paperikaitaleita. Sitten askartelen pari tuntia ja vasta sen jälkeen on normaalien aamutoimien - hesari ja puuro - aika. Tähän aamuun etsin innoitusta Lauran korttihaasteesta, jossa teemana oli tällä kertaa "NAISELLE". Päätin tehdä jotain äidilleni äitienpäiväksi.


Mitä tehdä naiselle, jolla on jo kaikkea? Mietin, että hän ehkä arvostaisi nyt enemmän muistoja kuin materiaa, päätin siis tehdä kirjasen meistä, minusta ja äidistä. Ajattelin testata maze-kirjaa, johon ohje löytyy vaikkapa täältä. Tein kirjasen tapetin jämästä, nauha on saadusta lahjapaketista, kannen kukat on jämämulperipaperikaitaleesta ja kartonki on ainoastaan uusi - ei sitä sen kummempia tarvikkeita tähän hommaan tarvitse. Seuraavalla kerralla tosin mittaan viivottimella viivat, joita pitkin leikkaan ja taittelen, niin saan ehkä vähän siistimmän ja suoremman lopputuloksen!


Tässä vielä ensimmäinen sivu, "the beginning"- ensimmäinen ultrakuva minusta ja synnäriltä saatu tietolappunen minusta. "Tyttö tuli" oli kuulemma iskä hihkaissut heti minut nähtyään.

Katsotaan, mihin tämän kirjan kanssa pääsen :) Onneksi äitienpäivään on vielä hetki, niin voin viettää kirjasen parissa toisenkin sunnuntaiaamun.

Aurinkoista sunnuntaita!

7 kommenttia:

 1. Ihana idea ja kaunis kansi kirjasessa ;)

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi lupaavalta. Aivan ihana ajatus. Ainoa vaan, että näillä askartelutaidoilla kirjanen voisi päätyä näyttämään samalta kuin ne äidille päiväkodissa askarrellut kortit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisen askartelijan iloksi uskon, että mikä tahansa oman lapsen tekemä on kenestä tahansa äidistä maailman ihanin ja kaunein ja suloisin :) Rohkeasti vain paperin silpuntaan!

   Poista
 3. Tosi kiva idea! Alku ainakin näyttää lupaavalta :)

  VastaaPoista
 4. Mukava tuommonen rituaali! Ja ihana idea toi kirja.

  Hauskaa Vappua :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana kirjanen. Mukavalta kuulostaa rituaalisi! Minäkin tunnustan usein askartelevani lattialla, vaikka pöytä olisi vieressä.=)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!