Sivut

tiistai 4. syyskuuta 2012

Neitokaisen neuletakki

Jo viime keväänä valmistui tällainen neuletakki Neitokaiselle. Langat ostimme heti rakenneultran jälkeen, ja Isäntä oli sitä mieltä, että vaaleanpunaista sen olla pitää. Vyötteet on hukassa, joten lanka jää mysteeriksi. Ohje on täältä, kokona 6/9 kuukautta, eli kasvunvaraa on vielä, mutta päällekin menee jo. Kerran neuletakin Neitokaisen päälle laittaneena totean, että huppu EI ole se kätevin vaatteen osa. Toiveikas ajatus siitä, että huppu korvaisi pipon käytön tällä hattuvihaajatypyllä, on turha, koska huppu ei pysy päätä suojaavasti päällä, vaan sen sijaan kerää kaikki puklut (tai kuplut, niin kuin meillä sanotaan). Onneksi neule on ihan sievä ja lämmittävä, niin hupun epäkäytännöllisyys ei haittaa niin paljon.


Ilokseni neulomisen positiivisuudesta on kirjoitettu Karjalaisessa. Voin allekirjoittaa jutusta monta seikkaa, kuten sen, että neulominen tuottaa mielihyvää, luennoilla ei yleensä katsota neulovaa opiskelijaa pahalla, ja sen, että neulova ihminen voi samalla myös kuunnella. Tosin viime aikoina palmikoita ensi kertaa neuloneena täytyy sanoa, että ihan joka sana ei mene palmikon kohdalla kaaliin, sen verran täytyy vielä tuohon neulomisen osa-alueeseen keskittyä.

Puikot siis kilkattamaan!

5 kommenttia:

 1. Kaikki niin kaunista.....
  kaunis pikku-prinsessa, kaunninvärinen lanka, ja kaunis malli!

  VastaaPoista
 2. Oi miten söpöjä:)
  Itsekin huomasin vasta, etten osannut enää keskittyä luennolla, kun lanka loppui kesken kaiken:/ Mitenhän pääsikin sellainen moka sattumaan! Pyörittelin sitten käsiä/kynää/viivotinta/... loppuajan...

  VastaaPoista
 3. Voi kauhia, miten söpö takki! Ja tyttö. :)

  VastaaPoista
 4. Nättiä on, niin takin sisällä kuin takki itse.

  Tuo on niin totta, ettei kaikenmaailman seminaareissa katsota neulojaa/virkkaajaa pahalla. Oikein harmittaa ettei kärpänen iskenyt jo opiskeluaikoina, olen menettänyt tuhansia tunteja otollisia virkkaustuokioita.

  Muuten, käypä blogissani lukemassa tunnustus, Sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kiitos, ja kiitos Santra tunnustuksesta!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!