Sivut

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Käpypitsin opettelua

Tilasin käpypitsikirjan, mutta posti on hidas ja minä en. Eli kävin opettelemaan tätä vaikeana pidettyä taitoa ilman kirjaa ystävämme Internetin avulla ( siis käypitsi = sukkulapitsi = frivolite). Täytyy kyllä sanoa, että sormi meni suuhun monta kertaa ja tuli harjoiteltua monenmoista sykkyrää. Lopulta pääsin näin pitkälle (tosin tämä isompi jäi kesken, kun yritin vähän oikaista ohjeissa - ei kannata semmoinen).


Pientä piiperrystä, mutta oikeastaan aika hurmaavaa. On jotenkin hupaisaa, että aikaa saa tuhlattua tuntikaupalla ja lopputulos on pikkuruinen, oikeastaan aika hyödytön, mutta sitäkin kauniimpi pitsi. Tämä tekniikka siis sopii romanttiselle ja kärsivälliselle tuulelle. Ja jos tekniikka kiinnostaa, suosittelen näitä kuvitettuja ohjeita sekä tätä videosarjaa. Käpypitsejä on siis ihan takuulla luvassa tänä syksynä!

Rentouttavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Kaunista pitsiä:-) oon virkannut ja neulonut ja nyplännytkin jos jonkinlaista pitsikuviota mutta käpypitsistä en ole kuullutkaan.

  VastaaPoista
 2. Nättiä on. Ei onnistuis multa :P

  VastaaPoista
 3. Voi kun kaunista! Näyttää jokseenkin haastavalta, ei ehkä itsellä riittäisi kärsivällisyys ihan heti...

  VastaaPoista
 4. Kaunista jälkeä! Ei taitas onnistua mun kärsivällisyydellä..

  VastaaPoista
 5. Mä en onnistunut kävyllä mutta löysin sitt Needle Tatting´in jossa lopputulos on sama kuin kävyllä mutta tehdään neulalla ja on helppoa.

  VastaaPoista
 6. Hienoa! Minä osaan kyllä kaikenlaista, mutta tuota en tippaakaan.

  VastaaPoista
 7. Löysin äidin käsityökätköistä vuosi sitten kävyn ja muutaman pyörylän valmista pitsiäkin. Oli joskus n. 30 vuotta sitten tehnyt ne, mutta ei enää muistanut tekniikkaa. Adoptoin kävyn silloin itselleni ja päätin opetella, mutta eipähän vaan ole tullut opeteltua... Ehkä noilla ohjeilla innostuisin...? :)

  VastaaPoista
 8. Täältähän löytyi oikean kaunosielun blogi!
  Käpyilty pitsi on tosiaan "nips-naps" herkkää työskentelyä; kerrotaan, että rokokoo-ajan naiset harrastivat tätä pitsilajia, kun halusivat esitellä hyvin hoidettuja käsiään ja viehkeitä ranneliikkeitä...

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Näiden rohkaisujen voimalla seuraavaan käpyurakkaan :)

  Linnea: ehdottomasti kannattaa kokeilla. Onnistumisen kokemukset ovat suuret!

  pirle: näin olen kuullut puhuttavan. Tosin viehkeydestä en niin tiedä :) Kaunosielulle tosin tämä tekniikka passaa! Isäntä naureskelee, kun tuntien tuhertamisen jälkeen on tuloksena pikkuruinen sykerö. Mutta kaunis sykerö <3

  VastaaPoista
 10. Kaikenlaista sitä meikäläisenkin on tullut tehty, myös tuota käpypitsiä. Alkuvaikeuksien jälkeen tykkäsin, jälki on minusta niin kaunista ja omansa laista. Olen miettinyt tekniikkaa ihan roimasti isommassa mittakaavassa, voisi olla hauska kokeilla esim. matonkuteesta.

  VastaaPoista
 11. Tätä käpyilyä kävin opiskelemassa tänä syksynä työväenopistossa. Oletko jatkanut harrastusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sellainen "tekniikkahamsteri", että otan jonkun tekniikan haltuun ja sitten siirryn seuraavan, jatkan sitten myöhemmin, jos nappaa. Käpypitsi on kyllä siitä koukuttavaa, että olen tehnyt sitä opettelun jälkeenkin!

   Poista
 12. Mitä lankaa oot käyttänyt tuossa käpypitsissä? Olisi hienoa kyllä oppia tuollasta tekemään...

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!