Sivut

maanantai 28. helmikuuta 2011

Musta riipus

Arkkikaupassa oli haaste, jossa piti tehdä kortti, askartelu tai käsityö omasta lempiväristä. En osaa juuri nyt määrittää lempiväriäni, joten valitsin väriksi ajattoman mustan. Tein tällaisen kolminkertaisen riipuksen mattamustista siemenhelmistä ja mustista kristallilasihelmistä. Kristallihelmet välkkyy livenä paremmin kuin kuvissa, joissa ne ei oikein tahdo näkyä ensinkään.


Koru päätyy jällehen kerran puotiini.Viikon päästä alkaa minulla väliviikko. Tuskin maltan odottaa, että se alkaa, on paljon ideoita ja olisi ihanaa päästä vihdoin viimein toteuttamaan ne.Aurinkoisia kevätpäiviä!

torstai 24. helmikuuta 2011

Harmaata

Maidonvalkeista lasihelmistä tein samantyyppisen korun kuin aiemmin. Riipukseksi tuli tuollainen säröinen lasihelmi, joita niitäkin olen käyttänyt aiemmissa töissäni.Tämä koru lähtee puotiini, joku roti kun on pidettävä omien koruvarastojen kanssa. Niitä kun on kaksi Aalto-maljakollista!


Harmaata oli toiveena myös p*skarteluhaasteessa. Tässäpä siis kortti siihen haasteeseen kera harmaan ja beigen. Harmaa niininaru nyt jostain syystä tosin näyttää tässä kuvassa vihreältä. No jospa se toisi pienen kevättuulahduksen tähän kuvaan.Värikkäämpiä ajatuksia päiviinne toivotellen!

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kultainen kääty

Ehkä näin massiivista voi sanoa jo käädyksi. Vai voiko?


Päätin tehdä kaulakorun samalla tekniikalla kuin millä olen tehnyt aiemmin käsikoruja. Helminä siis pieniä kultaisia siemenhelmiä. Kyllä niitä aika muutaman sai pujotella ennen kuin valmista tuli, mutta aika kiva lopputulos. Näyttävä muttei liian näyttävä, etteikö tällaista voisi arkenakin pitää!


Kokosin tuossa viikonloppuna helmivarastojani yhteen. Totesin, että nyt korutehdas pystyyn ja varastoja pienemmäksi, ennen kuin lähden helmiostoksille taas. Hinku ostoksille olisi kova, joten pitää siis ahkeroida paljon koruja nyt :) Sopii myös miun uudenvuodenlupaukseen, johon kuuluu kangas- ja lankavarastojen pienentäminen!

Kauniita pakkaspäiviä kaikille!

tiistai 22. helmikuuta 2011

Vaaleanpunainen tuulahdus

Jäistä haaleutta on näkynyt koruissani nyt viime aikoina. Päätin siirtyä askelen verran kohti väriä.


Ostin helmikorista ihania ruusunpunaisia tsekkiläisiä lasihelmiä. Näihin väreihin sopi kauniisti myös tummemmanpunainen helmi, joka on peräisin Sinellistä. Tällainen syntyi sitten. Aika kivan hentonen ja herkkä, mutta kuitenkin näkyvä! Aluksi mietin, että sopiikohan tämä vaaleanpunainen minulle ensinkään, mutta nyt se on istunut mukavasti viimepäivien asuvalintoihin. Eli testattu on: se sopii oikein mainiosti!


Ruusunpunaisin ajatuksin toivottelen kaunista viikkoa!

lauantai 19. helmikuuta 2011

Pakkaskoru nro 2

Edelleen tuntuu vieraalta ottaa käsiin muuta kuin kuulaita helmiä. Tällainen pitkän pitkä helmikoru syntyi eilen-tänään.Isot valkoiset helmet pelastin eräästä rikkimenneestä vanhasta korusta, pienemmät valkoiset ihan askartelukaupasta. Helminauha on niin pitkä (n. 115 cm), että sen saa kiepautettua kahdesti kaulan ympäri, lukkoa ei siinä ole. Yritän parhaillaan tehdä karsintaa niin kaapeissa kuin koruvarastoissakin, joten tämä koru lähtee ilahduttamaan jotakuta muuta miun omaan puotiin.

Iloista ja punaposkista viikonlopun jatkoa!

perjantai 18. helmikuuta 2011

Pakkaskoru

Näillä pakkaskeleillä ei tee mieli käyttää mitään raskaita koruja. Pitää olla jotain kevyttä ja kuulasta niin kuin tuo sääkin. Niinpä tein tämänmoisen.
Koru näissä kuvissa makaa roskalavalta pelastetun peilin kulmassa, jossa on tekemäni "peilikoru" eli kontaktimuovimuratti tuomassa eloa valtavaan peiliin. Muistuu mieleen, kun kaverini kanssa löysimme peilin lähikaupan viereiseltä roskalavalta, täysin ehjänä. Kannoimme peilin yhdessä kotiin, toinen toisessa päässä ja toinen toisessa. Ihastelimme taivasta, joka näkyi, kun katsoimme varpaisiin. Silloin sitä huomasi, miten paljon kaunista menettää, kun katsoo maahan ja omiin varpaisiin. Kiitos Katjalle tästä hetkestä!

Taivaalle tuijottelevin ajatuksin toivotan kaunista viikonloppua!

torstai 17. helmikuuta 2011

Arvonta

Talvipakkasten kunniaksi ajattelin järjestää arvonnan! Blogin 1-vuotissynttärit menivät lokakuussa ihan huomaamatta ohi ja omiinkin synttäreihin on vielä kuukausi, mutta kun nyt on ihanan aurinkoiset pakkaskelit, niin pitää laittaa pakkaslämmikearvonta pystyyn juuri nyt!


Palkintoja arvon ainakin  kaksi, ja palkintoa saat toivoa itse! Vaihtoehtoina ovat 1. tummansiniset pitsisukat Nalle-langasta (koko 40+) lämmittämään jalkoja, 2. roosanväriset slim fit-lapaset (koko pienet/keskikokoiset aikuisten kätöset) lämmittämään tassuja ja 3. Tilda-nalle lämmittämään mieltä! Mahdollista on myös, että toivot jotain muuta blogistani löytyvää! Pakettiin tulee sitten toiveen (ellei tule törmäyksiä) lisäksi myös jotain kivaa pientä ylläriä!

Säännöt ovat perinteiset
1 arpa, kun kommentoit
1 arpa lisää, kun linkkaat arvontani blogiisi
1 arpa lisää, jos olet lukijani

Kerrothan kommentissasi, kuinka monta arpaa sinulle tulee!

Arvonnan suoritan laskiaissunnuntaina 6.3.!

Muistakaa pukeutua pakkasiin lämpimästi!

tiistai 15. helmikuuta 2011

Uusi lautanauha

Innostuin viikonloppuna oppimastani lautanauhatekniikasta niin, että heti aloin tehdä kyseisellä tekniikalla vyötä. Langaksi valitsin paksua karstalankaa, jota sain tädiltäni ison kassillisen luonnonväreillä värjättynä. Keväistä keltaista, vaaleanpunaista ja tummemman punaista. Langassa oli kuitenkin huono puolensa: Karstalanka takkuuntui todella helposti muutenkin paljon kiertyvässä tekniikassa. Paljon meni aikaa lankojen selvittelyyn, ja lanoliinille allerginen oleva ihoni huusi aarg, kun joutui repimään käsittelemätöntä villalankaa verrattain paljon. Mutta valmiiksi sain ja aika kiva tuli!Seuraavaksi voisinkin kokeilla jotain vähän ohuempaa ja taipuisampaa lankaa!


Isäntä toi ihania tulppaaneja miulle, tulee aivan pionit mieleen. Ihania, eikö? Näistä nautin kovasti, ja raikkaasta auringonpaisteesta!

Mukavaa pakkasviikkoa!

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lautanauha

Pääsin eilen äidin mukaan keskiaikapukukurssille vähän niin kuin kuunteluoppilaaksi. Äiti ompeli pukuaan ja minä sain opetella lautanauhan tekoa, ja siitä nyt sitten tuli uusin villitykseni! Kotona on jo tekeillä vyö, jonka valmistumista en malta odottaa.


Kyllä se kärsivällisyyttä vaatii, kun pitää niitä lankoja sitten suoristella. Meninkin valitsemaan vielä tädiltäni saatuja luonnonväreillä värjättyjä lankoja, jotka ovat kivan värisiä, kyllä, mutta kovin karheita ja helppoja takkuuntumaan. Mutta eiköhän tuo kärsivällisyys palkita!


Uusi viikko, uudet kujeet! Ilon ajatuksia muillekin!

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Huppari

Äidin kaapeista löysin joskus muutama vuosi sitten varmaan viisi metriä pehmoista velouria. Ajan hammas oli jonkun verran kuluttanut kangasta, mutta suurin osa oli ihan käyttökelpoista. Sattumalta löytyi vielä Suuresta käsityölehdestä 8/2009 sopivan hupparin kaava. Näinpä kävin tuumasta toimeen. Tällainen syntyi.Nyörin neuloin itse, putkea siis. Sekin piti kuvata, mutta muistin vasta, kun nyöri lepäsi kujassaan.
En ole ommellut sitten 6. luokan hupparia, joten kyllä vähän piti ihmetellä ohjetta, ne kun eivät olleet kovin yksityiskohtaiset ja en ole vaikeampia ompelustöitä kauheasti tehnyt. Valmis tuli ja ainakin kotikäyttöön ihan käyttökelpoinenkin!


Aurinko jo pilkistelee! Ihania auringon täyttämiä ajatuksia myös eteenpäin!

maanantai 7. helmikuuta 2011

Nallekaverit

Tällaiset kaverukset valmistuivat viikonloppuna Tildan ohjeiden mukaan. Nalle oli todella helppo ja nopea tehdä niin kuin ohjeenkin nimi "Helppo nallekarhu" vihjaa. Siinä ne nallet nyt sitten hienosti poseeraavat vanhemmiltani muutamia vuosia sitten saadun vanhan matkalaukun edessä. Toinen lähteekin matkaan ensi viikonloppuna tuttavan vauvalle.


Edessä on työntäyteinen viikko. Onneksi viikko kuluu vauhdikkaasti ja pian on taas viikonloppu, niin pääsee taas käsitöiden makuun!


Blogi on saanut muutaman uuden lukijan ja ihanasti monet ovat jaksaneet kommentoidakin. Olette saaneet minut vallan hyvälle tuulelle! Kiitos kaunis!

Hyväntuulisia ajatuksia viikkoihinne!

lauantai 5. helmikuuta 2011

Tossut

Arki on ollut todella, todella kiireistä. Pitkiä päiviä, keikkatöitä, esseitä... Ja kiireinen arki jatkuu edelleen. Nyt viikonloppuna kaipasin kuitenkin jotain "välipalaa", niin työn alla oleviin isompiin käsitöihin kuin myös työn täyteiseen arkeenkin. Vilukissa kun olen, tein itselleni Miehen villapaidasta jäljelle jääneistä langoista tossut, joissa ei varmasti tule kylmä. Nämä venyy kivasti, joten ne voi vetäistä jalkaan, vaikka jaloissa olisi jo yhdet sukat ja vielä villasukatkin.


Olen miettinyt, että pitäisi tässä lähenevien synttäreiden ansiosta järjestää pikkarainen arvonta. Mitä sinä haluaisit, että arvonnassa olisi palkintona? Palkintorepertuaari olisi varmaan jota kuinkin blogin sisällöstä temmattua.


Näiden kissan hyvin (omiakin) kaikkensa antaneen tunnelmia kuvastavan asennon myötä haluan toivottaa mitä rentouttavinta viikonloppua!