Sivut

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Huppari

Äidin kaapeista löysin joskus muutama vuosi sitten varmaan viisi metriä pehmoista velouria. Ajan hammas oli jonkun verran kuluttanut kangasta, mutta suurin osa oli ihan käyttökelpoista. Sattumalta löytyi vielä Suuresta käsityölehdestä 8/2009 sopivan hupparin kaava. Näinpä kävin tuumasta toimeen. Tällainen syntyi.Nyörin neuloin itse, putkea siis. Sekin piti kuvata, mutta muistin vasta, kun nyöri lepäsi kujassaan.
En ole ommellut sitten 6. luokan hupparia, joten kyllä vähän piti ihmetellä ohjetta, ne kun eivät olleet kovin yksityiskohtaiset ja en ole vaikeampia ompelustöitä kauheasti tehnyt. Valmis tuli ja ainakin kotikäyttöön ihan käyttökelpoinenkin!


Aurinko jo pilkistelee! Ihania auringon täyttämiä ajatuksia myös eteenpäin!

7 kommenttia:

 1. Kiva! Miltäs malli vaikuttaa muuten, kuvassa on ainakin istuvan näköinen. Olen tuota samaa kaavaa vähän katsonut nimittiäin sillä silmällä, josko siitä muokkaisi pidempihelmaisen lantiolle yltävän hupparin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se ihan yllättävän kivasti istui. Trikoota kun en ole kauheasti ommellut, niin "alakaitale" tahtoo vähän vetää, mutta kangas antaa mukavasti periksi ja anteeksi. Hihoihin olisi saanut lisätä vähän pituutta, ainakin minulle, pitkäkätinen kun olen. Malli on aika kinttana, että jos on kahden vaiheilla, kannattaa valita isompi koko. Mutta kerro ilman muuta, miten onnistuu, jos teet pidempihelmaisen. Minäkin pidän kovasti pidemmistä paidoista, niin voisi seuraavaksi kokeilla sellaista!

  VastaaPoista
 3. On kivan näköinen! Teit varmaan saumurilla? :D Sen verran kivan mallisen näköinen on, että mun täytynee kaivella tuo ohje jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää huppari ylläsi!! Minä niin ihailen ihmisten kädentaitoja. Olen semmoinen puusta kauas pudonnut omppu:) Isäni oli aikoinaan vaatturimestarikoulun käynyt ja loihti ompelukoneella vaikka millaisia luomuksia ja äitini saa langasta aikaa upeita sukkia, pipoja, käsineitä ym. Minä osaan ajella ompelukoneella suoraa saumaa:) Ihanan värinen tuo sinun hupparisi!!

  VastaaPoista
 5. Ninnuska, juu saumurilla tein. Tein ensin sovinnon saumurin kanssa ja nyt onnistuikin ihan kivasti! (Historiassa oli liian monta negatiivista saumurikokemusta...)

  Tinttarus: Kiva kuitenkin, kun osaat arvostaa. Kaikki ei tykkää tehdä tai opi, mutta ei tarvitsekaan. Sinä se taas osaat löytää ne oikeat sanat!

  Kiitos kovasti mukavista ja rohkaisevista kommenteista! Niitä kelpaa lukea myöhemminkin, jos vaikka epätoivo sattuu iskemään käsityörintamalla. Nyt ilomielin uusiin haasteisiin! :)

  VastaaPoista
 6. Kertsi Pentti Pakana12. helmikuuta 2011 klo 23.01

  Anhiska! Löysin tieni tänne. Vähän kivaa. Ei olla nähty miljoonaan aikaan. Tosi nättejä käsitöitä oot tehny. Miten löydät ajan kaikelle näpertelylle? Tsemppiä ja rentoa meininkiä kevääseesi. Aurinko paistaa jo, onko parempaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!