Sivut

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lautanauha

Pääsin eilen äidin mukaan keskiaikapukukurssille vähän niin kuin kuunteluoppilaaksi. Äiti ompeli pukuaan ja minä sain opetella lautanauhan tekoa, ja siitä nyt sitten tuli uusin villitykseni! Kotona on jo tekeillä vyö, jonka valmistumista en malta odottaa.


Kyllä se kärsivällisyyttä vaatii, kun pitää niitä lankoja sitten suoristella. Meninkin valitsemaan vielä tädiltäni saatuja luonnonväreillä värjättyjä lankoja, jotka ovat kivan värisiä, kyllä, mutta kovin karheita ja helppoja takkuuntumaan. Mutta eiköhän tuo kärsivällisyys palkita!


Uusi viikko, uudet kujeet! Ilon ajatuksia muillekin!

8 kommenttia:

 1. Uuden oppimisessa on aina mukana ilo ja riemu. Kaunista nauhaa valmistumassa.....
  Sinulle lämpimin ystävänpäiväterveinen, iloa ja valoa olkoon päiväsi pullollaan!!

  VastaaPoista
 2. Keskiaika pukukurssi, sellaisikin järjestetään? tosi mahtavaa. Ompeleeko hän siellä keskiaikaisen puvun vai mitä kaikkea siellä tehdään?

  Iloa tähän viikkoon.

  VastaaPoista
 3. Tinttarus: kiitti. Sinulle myös ihanaista maanantaita!

  Liisa: Kylläpä sellaisia ainakin tuolla Etelä-Savossa on tarjolla. Siellä osallistujat ompelevat keskiaikapuvun eri osineen, käsittääkseni ihan oikeaoppisestikin eli käsin, ja saavat siinä samalla tietoa kyseisestä ajasta ja tavoista. Viime kerralla lautanauhan ohessa sain tietoa keskiaikasista aluspuvuista! Osa kurssilaisista teki viittaa, osa aluspukua, osa sellaista liivimekkoa (oikeaa nimeä en muista). Kaikenlaista mukavaa sitä on tarjolla!

  VastaaPoista
 4. Aika jymäkkää nauhaa tulee. niin se tuli minullekin noin paksusta villalangasta, vaikka ei ollutkaan niin montaa lautaa, kuin sinulla täytyy olla. Minä haluaisin sellaisen notkean nauhan, siihen varmaan tarvitaan puuvillalankaa, sillä pellavasta tehty toinen alkuni on aika peltinen. Vyöksi hyvä, mutta koristenauhaksi pukuun liian jäykkää. Nalle tai vastaava tietysti villana olisi helpompaa, kuin tuo karstalanka, mitä sinulla ja minun ensimmäisessä näyttää olevan.
  Saisitko selville mistä kohtaa suurta kirjaa isäsi oli löytänyt sen flow-kokemuksen ikivanhan määritelmän. Jos selviää, niin vastaa vaikka sähköpostilla leena(at)ukkolanakat.net. Nyt menen ostamaan sen lautanauhakirjan.

  VastaaPoista
 5. Hyvää ystävänpäivän iltaa Sinulle♥
  -Hanne-

  VastaaPoista
 6. Juu, aika jymäkkätä on tuo nauha, kun on paksu lanka. Ja tuo karstalanka menee takkuun ja solmuun niin helposti, että monta huokausta tulee päästettyä työn tuoksinassa. Vyöksi tosiaan sopii, ehkäpä kassin sangaksikin. Hyvä vinkki tuo puuvillalanka, siitä varmaan löytyy riittävästi notkeutta.

  Isäni löysi Raamatusta hyvän elämänviisauden tosiaan, Saarn 5:19
  "Kun Jumala täyttää mielen iloa tuottavilla askareilla, ei ihminen ehdi ajatella elinpäiviensä kulumista." Minulle taitaa käydä juuri niin :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Minun blogistani ei tartte mitään varastaa, kaikki siellä on yhteiseksi jaettua. Kiva kun kävit. Minä nostin juuri osoitteesi readeriin, missä seuraan blogien päivittymistä.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa mielenkiintoiselta kurssilta :) Ihania nauhoja oot oppinu tekeen!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!