Sivut

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Asteri-matto

Minulla on ähky. Liikaa kaikkea. Liikaa tekemistä, liian monta keskeneräistä käsityötä, liian monta ideaa, liian monta tavaraa, liian ahdasta, liikaaliikaaliikaa. Myös koti on alkanut tuntua sekavalta. Sen lisäksi, että (miestäni siteeratakseni) "täällä näyttää lapsiperheeltä", kodissamme on minusta liikaa värejä. Koska huushollissa on myös liikaa kevääseen kuuluvia elukoidenkarvoja, matot on nätisti rullalla ja odottaa tamppaamista ja kesäistä pesemistä - ja kenties varastointia, sillä: ainoa väri, mitä taidan tällä hetkellä oikeasti jaksaa, on (kaikesta keväisestä poiketen) harmaa. Liekö tuo harmaa kaihoa hitaampaa ja tylsempää elämää kohtaan? Ainakin siihen sisältyy jotain rauhallista ja liiattomuutta.


Kädet kipeinä raahasin kilokaupalla trikoomatonkudetta Oulunkylän Lankamaailmasta ja kävin maton virkkaukseen. Olohuoneeseen syntyi Asteri-matto (ohje täällä). Noissa ympyränmallisissa matoissa on se huono puoli, että virkkaaminen käy kerros kerrokselta hitaammaksi ja raskaammaksi, kerrokset kun nyt sattuneesta syystä pitenevät. Vielä olisi kudetta toiseenkin mattoon, nyt tosin pitää pitää pieni käsien leputtelutauko ja lopetella muutamat muut keskeneräisyydet.Pelkistettyä viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. No hitsi tsemppiä! Kyllä täälläkin huushollissa on liikaa kaikennäköistä ja arska se paljastaa kaikki pölykikkareet ja kissankarvat ja oikein pöly leijailee..
  Ihana matto muuten, mä oon ihastunu myös sihen saman firman juhannusruusumattoon

  VastaaPoista
 2. Välillä keskeneräisyys ahistaa tosiaan. Oon huomannut, että perusjärjestely auttaa asiaan. Siis vaikka kaaoksen keskellä raivaa vaatehuoneen läpikotaisin kuntoon, tulee niin voittaja olo, että kaikki muut sotkut kalpenee. :) Sama taitaa olla käsitöissä, kymmenen pientä keskeneräistä ei vaivaa niin paljon kuin yksi iso...

  VastaaPoista
 3. Voi, niin tuttu lause toi ''tältä näyttää lapsiperheissä'' Muakin ahdistaa välillä se tavaroiden (lelujen) paljous. Varsinki ku suurin osa on semmosia millä leikitään viikko ja sen jälkeen ne unohtuu lelukopan pohjalle. Mutta ihanan maton oot kyl tehny!

  VastaaPoista
 4. Vau, kun olet ahkeroinut upean näköisen maton. Mä en ole vieläkään uskaltanut koettaa mattoa, kun kaikki valittaa sen käsiä kipeyttäviä voimia.

  VastaaPoista
 5. Tosi iahan ja tyylikäs. Ihanaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 6. Ihana matto! Asteri on kyllä niin kaunis malli!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!