Sivut

lauantai 9. helmikuuta 2013

Hyvää tekevä villanuttu

Elämässä kun on monenlaista kiirettä ja murhetta, olen päättänyt ottaa juna- ja bussimatkoille luettavaksi perspektiivikirjan. Perspektiivikirja on kirja, joka auttaa näkemään, mikä on oikeasti elämässä olennaista. Tällä hetkellä perspektiivikirjana minulla on Leena Pasasen kirja Noel, jossa hän kertoo kasvattilapsiensa elämäntarinoita. Kun lukee vaikkapa siitä, miten yksi lapsista pelastettiin vauvana ulkokäymälän ulostekuopasta, jonne hänet oli hylätty, ei todella tee mieli valittaa loskasäästä tai kiireestä, joka on pitkälti itse aiheutettu. Kirja muistuttaa minua myös siitä, miten köyhää Afrikassa (ja Tansaniassa) on.


Vanhempani ovat menossa Tansaniaan käymään ja neulojatutut pistivät neulomistalkoot käyntiin - he alkoivat neuloa vauvan villatakkeja ja -nuttuja erääseen paikalliseen sairaalaan. Siellä villanutut pääsevät käyttöön niille, jotka todella tarvitsevat niitä. Minä osallistuin talkoisiin yhdellä nutulla (ohje täällä), enempää en tähän hätään ehtinyt. Tämä oli minun pieni konkreettinen kädenojennukseni ja lämmin ajatukseni jollekin pienelle vauvalle, joka tarvitsee lämmikettä.

Nuttuja voi tehdä kuka tahansa. Nuttu-projektin nutut menevät Etiopiaan. Nutut voi tehdä vaikka langanjämistä, suurta investointia ei siis vaadita! Pieni neulomisvälipala voi tehdä konkreettista hyvää toisella puolella maapalloa!

Hyvää tekeviä ajatuksia viikonloppuun!

3 kommenttia:

  1. Lämmin teko, josta saa hyvän mielen ja rauhan.

    paljolti sen on ihmisestä itsestään kiinni, missä valossa maailmansa näkee. Tuollaiset kirjat ovat oivallisia suunnannäyttäjiä herättämään itse kunkin ajatukset oikeille raiteille.

    VastaaPoista
  2. Voi kun ihanat värit! :) Suloinen idea nämä nutut :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!