Sivut

perjantai 12. lokakuuta 2012

Savanniunipussi

Unipussia vailla oli meidän typy, eipä ole enää, kun nohevasti ompelin moisen. Ilmainen ja toimiva kaava löytyi täältä. Vuorina on flanellia ja päällä Marimekon ihanaa savannihenkistä trikoota. Keskellä on vetoketju, niin pukeminen onnistuu helposti ja olkapäissä napit, joita voi sitten siirtää, kun pituutta tulee tytölle lisää.


Tätä unipussia ja sen akaasipuita katsellessa tulee kovin ikävä Tansaniaan lapsuuteni maisemiin. Niistä maisemista riittääkin monta iltasatua (tai iltatosia, niin kuin meillä lapsena sanottiin). Yksipä iltasatu voisi kertoa pikku-Gnusta, johon törmäsimme muutama vuosi sitten. Oli nimittäin gnuiden vuosittaisen vaelluksen aika. Vaelluksella kymmenettuhannet gnut ja seeprat matkaavat pitkiä matkoja uusille seuduille ruoan perässä. Eräs gnun poikanen karkasi (tai eksyi) laumasta ja oli joutua leijonan suihin. Tarina päättyi kuitenkin onnellisesti pikku-Gnun eduksi, kun se pääsi juoksemaan takaisin laumaansa.


Kauniita unia viikonloppuun!

2 kommenttia:

  1. Ihana typy ja ihana pussukka hänellä.

    VastaaPoista
  2. Pitkästä aikaa täällä vierailulla. Onpa sirkeä pikku Neitokainen, ilmeisen tyytyväinen hauskaan unipussiinsa.

    Iltatarinat ovat parasta unilääkettä, varsinkin kun niitä voi kertoa omista kokemuksista. Mekin kerroimme eläintarinoita, jotka kuitenkin tutusti muistuttivat perheen arkitapahtumia...

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!