Sivut

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Perinnesukat

 Isäntä tarvitsi uudet villasukat, talvi kun lähestyy kuten myös pilkkireissut. Ostin hiljattain uusintapainoksen kirjasta Mary Olki: Suomalaisia sukkia ja muita neuletöitä. Vallan sympaattinen teos! Ensimmäinen kappale, Sukan vaiheista ja käytöstä ihmiselämässä, alkaa seuraavasti:

" Tyylikkäintä on aina ollut sellainen pukeutuminen, missä osat sopeutuvat kokonaisuuteen, eivätkä vain kulloisenkin vaateparren kokonaisuuteen ja puvun käyttäjän olemukseen, käyttötilaisuuteen, vuodenaikaan jne., vaan jopa koko aikakauden sävyyn ja laatuun."

Kävin neulomaan "Kaunisraitaista miehensukkaa" ja törmäsin sellaiseen seikkaan, että entisajan paksu lanka ei ole tämän päivän paksu lanka. Nimittäin ohje neuvoi luomaan 70 silmukkaa! Vähensin silmukoita 60:een ja silti sukasta tuli todella löysä. Noo, mahtuupa kovalla pakkasella toinenkin sukka tämän villasukan sisään!Kävin eilen Helsingin Kädentaito-messuilla. Nyt on taas pää täynnä uusia ideoita ja jotain konkreettistakin tarttui mukaan. Pieni mutta nätti rintakoru tarttui mukaan titiMadamilta, lumihiutalestanssi, Novitan sukkalehti, lankaa... Uusia ideoita päin!


Toivottavasti lumiutaleita on pian muuallakin kuin joulukorteissa!

5 kommenttia:

 1. Kivan kirjan olet hankkinut. Minulla se oli pitkään kirjastosta. Entisajan paksu lanka on Nallen paksuista. Sillä olen lapasia saanut Oljen kirjasta onnistumaan.

  VastaaPoista
 2. Arpaonni suosi :). viel en ole edes blogis ehtinyt postata, vaan vasta fb sivuil julkaista. otatko yhteyttä tikbumsa(at)hotmail.com mihin kankaat lähetetään :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kivat! Miten tuo raita on oikein tehty? Näyttää kivan yksinkertaiselle, mutta tuo kuitenkin eloa pintaan.

  VastaaPoista
 4. Raita on ehkä maailman yksinkertaisin, helmineuletta siis!! Eli 2n, 1o, 1o1n/1n1o, 1o, 2n ja tadaa raita valmis!

  Kivaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!