Sivut

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Sininen mekko

Eroon kankaista-tempaukseni seuraava uhri oli vaaleansininen intianpuuvillakangas. Siitä päätin tehdä Yoshiko Tsukiorin kirjan Ihanat mekot ja tunikat (Otava) I-mekon.


Kaavat leikkasin jo viikkoja sitten, kankaat viikko sitten ja eilen sen sitten ompelin.Huomasin jo aiemmin yhtä Tsukiorin tunikaa tehdessä, että mekkomallit ovat paljon muodottomampia kuin minä, joten tähän malliin lisäsin sitten reilusti yläkappaleisiin 10 senttiä lisää! Mekkomallit ovat myös jotenkin todella leveitä. Ehkä ne näyttää nätiltä sirojen japanilaismallien päällä, mutta minun päällä mekko näyttää ehdottomasti paremmalta, kun laittaa vyön tai jonkinmoisen nauhan!

Rentouttavaa sunnuntai-iltaa!

7 kommenttia:

 1. Olet kuin keiju! IHANA mekko, tykkään ihan hirmuisesti!!!!!
  Oi, kesä tule jo!

  Mukavia ja valoisia hetkiä viikkoosi!!

  VastaaPoista
 2. Kiva mekko! Täällä ollut kanssa samat puuhat, ommeltu jämäkankaasta hametta :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis mekko ja tuo nauhamainen vyö pukee sinua. Mulla taitaa olla tuo sama kirja. Yhden nutun tein sen avulla, mutta ei se oikein istunut. kangaskin oli huonoa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vallan kovasti kohteliaisuuksista! Tuli kovin hyvä mieli niistä :)

  Leena, istuvuus ei ole kyllä tuon kirjan mallien vahvuus - näköjään kaavoja pitää vaan ronskisti muokata! Itsekin mietin, että tuo mekko toimisi varmaan paremmin, jos ottaisi reilusti pois leveydestä ja laittaisi vetoketjun. Mennään nyt kuitenkin toistaiseksi tällä!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!