Sivut

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kananmunakynttilät

Törmäsin netissä surffaillessa kananmunankuoriin valettuihin kynttilöihin (täällä). Ohjeen mukaan ne kelluisivat vedessä. Skeptisenä en uskonut, mutta asia vaivasi niin ja asian testaaminen ei olisi kauhean työlästä, joten päätin testata. Samalla sain iltapalamunakastarpeet! Käytin vanhoja kynttilänpätkiä matskuna, kynttilöiden sydän oli ainoa uusi asia kynttilöissä. Ja hommahan toimi! Kynttilät olivat tosi söpöjä kelluessaan lasikulhossa. Vastaisuudessa näitä tehdessä on kuitenkin todella kiinnitettävä huomiota siihen, että sydämet ovat suorassa, koska kynttilän liekin osuessa munankuoreen kuori alkoi kärtsätä eikä haju ollut kovin miellyttävä.


Kynttiläntekotarpeet kun oli jo esillä, pyöräytin sitten myös muutaman pöytäkynttilän kynttilänjämistä. Jotkut kai lisäävät jämien joukkoon parafiinia tai steariinia, mutta minä olen saanut ihan toimivia kynttilöitä aikaan ihan ilman sen kummempia lisäyksiä. Minua saa kyllä valaista, että miksi sinne pitäisi lisätä ja mitä ja miten paljon. Kynttilänjämäkierrätyskynttilät ovat mielestäni mitä mainioin tapa ottaa kaikki hyöty kynttilöistä irti. Niinpä myös sukulaisenikin keräävät minulle jämänsä uudelleen käytettäviksi. Nyt pitäisi keksiä jotain uutta kynttilärintamalle, nimittäin ennen pitkää yksiväristen tolppakynttilöiden teko alkaa kyllästyttää.


Tunnelmallista viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Wou! Munankuorikynttilöitä! Jännää! Joskus kyllä kokeilen minäkin. Kiitos inspiraatiosta ja ideasta.

  VastaaPoista
 2. Wau mitkä ihanuudet nuo kananmukankuorikynttilät. Ihanaa loppuvuotta Sinulle

  VastaaPoista
 3. Tämä oli ihan mielettöän hyvä idea! Harmi että joulu meni jo, olisin tehnyt munakennollisia näitä lahjoiksi! Aaaah, nyt syyhyttävät sormet, hei, mutta näitähän voi tehdä pääsiäiseksi!!

  VastaaPoista
 4. Aika jännittävä kynttiläohje! Ihania kynttilöitä, tykkään tommosista tosi paljon, missä on joku koristejuju.

  VastaaPoista
 5. Onpas söpöjä! Myö tehtiin kälyjen kanssa joku vuosi sitten kierrätyskynttilöitä mutta ne ei kyllä olleet läheskään noin hyvännäkösiä :D

  VastaaPoista
 6. Hauskoja! Sinulle on tunnustus blogissamme: http://aikakivoja.blogspot.fi/2013/01/tunnustuksia-osa-6.html

  VastaaPoista
 7. jänniä nuo munankuori -kynttilät! :)

  VastaaPoista
 8. Hauskat, pitänee kokeilla :) Justiinsa löysin rekkakuorman kynttilän pätkiä kellarista :D

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!