Sivut

tiistai 14. elokuuta 2012

Ristiäismekko

Kiitos kovasti onnitteluista! Onnea tämä on kerrassaan!


Olen havainnut itsessäni "minä itte" -luonteenpiirteen. Niinpä kun sain tietää olevani raskaana, päätin, että neulon ristiäisiin lapsellemme ristiäismekon. Onneksi aloitin projektin ajoissa, niin sain vuorotella mekkoa muiden käsitöiden kanssa eikä suurempaa kyllästymistä tapahtunut. Lankana käytin Schachenmayr smc:n Catania -lankaa. Malli löytyi Sandnesin ristiäismekkolehdestä, josta yhdistin malleja numero viisi (helma) ja kolme (yläosa). Lankaa kului (muistaakseni) reilut 11 kerää eli n. 550 grammaa. Tein myös vitosohjeen mukaisen myssyn, tosin sille ei ristiäisissä ollut kauheasti käyttöä. Neitokainen näyttää myssyssä ihan pieneltä kukkaissatuhahmolta!


Olen iloinen, että ryhdyin tähän käsityöhön. Mekko oli ristiäisissä kaunis ja voin olla ylpeä työni jäljestä. Oli myös hienoa nähdä, miten tyttäremme sai nimen ja otettiin Jeesuksen pieneksi opetuslapseksi neulomassani ristiäismekossa!

12 kommenttia:

 1. Onnea vähän näin jälkikäteenkin! Upea mekko ja todella kaunis, tyttö on onnellisen ja tyytyväisen näköinen kauniissa ristiäismekossaan.

  VastaaPoista
 2. Upea ristiäismekko! Erityisesti tuossa myssykuvassa tyttönen näyttää niin kovin sievältä. <3

  VastaaPoista
 3. Vau! Todella upea ristäismekko! Onnea vielä kerran pienestä, suloisesta nyytistä :)

  VastaaPoista
 4. Onnea vielä täältäkin! iso muutos elämään, varmasti hyvä sellainen.

  VastaaPoista
 5. Onnea vielä näin uudestaankin. Mekko on kertakaikkisen upea ja neiti valloittava. :)

  VastaaPoista
 6. Oi miten kaunis mekko ja suloinen myssypää! Hyvä tosiaan, että aloitit hyvissä ajoin eikä tarvinnut stressata ehtiikö vaate valmistua ristiäisiin mennessä.

  VastaaPoista
 7. Oi miten upea!! Meillä on kastepuku onneksi käsin tehty jo muutama sukupolvi sitten, joten siihen hommaan en itse ryhtynyt, mutta kastejuhlan juhlavaatteeksi olen halunnut jokaiselle lapsoselle jotain käsintehtyä, se tuntuu jotenkin ostovaatetta merkityksellisemmältä, kun kerran päiväkin on merkityksellinen ja muistorikas. :D

  VastaaPoista
 8. ONNEA. IHANA VAUVA ja IHANA RISTIÄISMEKKO

  VastaaPoista
 9. todella kaunis mekko, upeaa että on itse tehty.

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka herkistävän valloittava tuo alin kuva keijukaisestanne on...Ihana pieni ja upea mekko. Onnea teille!

  VastaaPoista
 11. Wau! Onpa hieno! Ja onnittelut! :)

  VastaaPoista
 12. Ihania ovat, sekä mekko että pikkuinen :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!