Sivut

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Pellavatakki

Ruskea pellavakangas odotti kangasvarastossani pitkään takiksi päätymistä. Tänä kesänä vihdoin sain suunnitelman toteutetuksi. Kaava takkiin löytyi Suuresta käsityölehdestä 2/2011, takin hihoihin tosin lisäsin pituutta. Vuoriksi ostin Eurokankaasta vaaleanruskeaa pilkkupopliinia. Mietinpä muuten, että miksi kangasta, jossa on palloja, kutsutaan pilkulliseksi, kuten Eurokankaan lappusessa luki. Ennemminhän se on pallokasta tai pisteellistä kangasta kuin pilkullista!


Pellava näytti kyntensä tässä työssä, nimittäin venyvyytensä ja vanuvuutensa suhteen. Siinä vaiheessa, kun vuorikangas ja päällikangas piti liittää yhteen, oli hyvin haastavaa saada pellava istumaan toisen kankaan kanssa niin, ettei se vedä. Onneksi Äiti sattui olemaan juuri tuon työvaiheen aikaan kylässä ja saimme helman asettumaan nätisti yhteen lähinnä niin, että minä seisoin takki päälläni ja Äiti neulasi. Tämä olisi ollut mahdotonta yksin ilman apuja!


Takista tuli juuri sellainen kuin toivoinkin. Sillä saa arkiasun näyttämään vähän juhlavammalta ja juhla-asun hiukan arkisemmalta. Toimii myös vyöllä sekä ilman.Takki on malliltaan sellainen, että se jää auki edestä, joten mahtumista ei tarvitse miettiä pitkällä tähtäimellä. Nappitakki mielestäni siis!

Mukavaa loppuviikkoa!

9 kommenttia:

 1. Näppärä likka oot =D
  Pisteellinen on muuten kaunis sananakin. Viljelenkin tätä kuvaavaa sanaa tästä etiäpäin ;o)

  VastaaPoista
 2. Kaunis takki! Ihmettelen tuota pellavan venymistä...itsekin pellavaa työstävänä en ole koskaan törmännyt moiseen ongelmaan. Päinvastoin pellava on mielestäni niin kankeaa, ettei veny, vaikka tarttiskin! Mutta laaduissa on eroa.

  VastaaPoista
 3. hieno mutta varmaankin aika työläs:-)

  VastaaPoista
 4. Mielettömän kaunis, klassinen takki!

  VastaaPoista
 5. Ihastuttava takki, ja ihanas kangas!

  VastaaPoista
 6. TAkki on upea, mutta koska kipeän selän kanssa en ole aikoihin kulkenmut blogikatuja ja saavuin luoksesi vasta nyt, en saanut silmiäni irti tuosta suloisuudesta , Taivaan Isän lahjastanne!!! Siunausta pikkuisen elämään ja onnea ja kaikkea hyvää vanhemmilleen!!!! Niin kaunis tuo ristiäismekko!!!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!