Sivut

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Lasten kanssa, osa 1

Viime aikoina olen muutto- ja opiskeluhässäköiden lisäksi tehnyt lasten kanssa askarteluja (kuuluu osastoon työhässäkät). Tässä siis kolme pikkuaskartelua, jotka on myös lasten kanssa hyviksi ja toimiviksi havaittu lapsiperheiden ja lasten kanssa askartelevien iloksi.

 
Tarvitaan kangastilkkuja, heijastinkangasta, lankaa, hakaneula ja nappi. Kangastilkut laitetaan päällekkäin ja sidotaan keskeltä toisiinsa napilla. Samalla langalla nurjalle puolelle sidotaan hakaneula. Kun kankaat ovat valmiiksi leikattu, askartelu sopii vaikka 3-vuotiaalle. Haastavuutta vanhemmille lapsille saa laittamalla suunnittelemaan oman kuvion ja antamalla sakset omaan käteen.


Tarvitaan kartonkeja, lankaa, teippiä ja liimaa. Pisarapilviä olen nähnyt aiemminkin, mutta lasten kanssa pilviin laitettiin myös lintuja. Jotkut lapset halusivat askarrella pilven viereen/eteen/taakse myös auringon. Langat saa kiinni parhaiten teipillä. Teipit saa piiloon liimaamalla nurjalle puolelle saman kuvion. Lasten lisäksi pilvistä pitää myös meidän kissa, jonka hampaanjäljet ovat nähtävissä linnussa :) Pienemmille lapsille teippaus ja liimaus on riittävän haastavaa. Haastetta ja harjoitusta saa hyvin, jos lapsi suunnittelee ja leikkaa kuviot itse.


Tarvitaan liituja, paperia, puun lehtiä ja halutessa myös paperikuvioita. Kun lehden laittaa paperin taakse ja paperia värittää lappeellaan olevalla liidulla, lehden kuva jää kauniisti paperille. Mukavaa eläväisyyttä perinteiseen lehtiaskarteluun saa laittamalla paperin taakse myös leikattuja tai stanssattuja kuvioita. Tässä kuvassa on Tim Holtzin Tattered florals -stanssikuvioita. Helppoa ja kivaa kaiken ikäisille!

Sunnuntain rauhaa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Jotain tommosta heijastinhässäkkää on mullakin ollu mietteisssä, tosin ilman lapsia. Ehkäpä saan tässä toteutettua nyt kun näin jonkun muun tekemää :) Töissä (aikuisia kehitysvammaisia) ois varmaan kanssa tehty jotain tollasta, jos ne jatkuis ens viikkoo pitempään, siis työt siellä.

  Rentouttavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ideoista. Mietinkin juuri, miten voisin toteuttaa heijastin-juttuja kehitysvammaisten kanssa -tuo on loistava idea siihen ja saamme varmaan monia persoonallisia heijastimia:D

  VastaaPoista
 3. Onpas kivoja heijastimia! Saako sellaisia tehdä, vaikka olisi jo vähän yli-ikäinen lapseksi?

  VastaaPoista
 4. todella hienoja heijastimia ! ja toi pilvi-lintu mobiili on ihqu ! ja jos pikkasen varrastaisin tuota lehti ideaa ? ja laittasin pahvista leikattuja lumihiutaleita ja sinisiä sävyjä.. niin vois vaikka joulua pikkasen ajatella. :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!