Sivut

torstai 30. syyskuuta 2010

Kranssi ja lennätystä

Elämä on muuttunut syksyn myötä kiireiseksi. Kuitenkaan luovuutta ei saa unohtaa! Vanhoilla isovanhempieni pelloilla viljellään nykyisin kauraa. Sitä sitten sain siellä luvan kanssa omiin tarpeisiini hieman poimia. Olen kovasti mieltynyt erilaisiin kransseihin, joten kaurasta syntyi sanomalehdestä tehdyn pohjan päälle kranssi. Nyt on eteisessä koivu- sekä kaurakranssi. Mistäköhän seuraavaksi keksisin kranssin tehdä? Tavoitteena on toki tehdä kransseinen eteinen :) Mitäköhän isäntä siihen sanoo...


Taidanpa esitellä yhden vanhan työnikin tässä. Hain viime keväänä käsityönopettajaksi. Näyttötehtävänä piti valmistaa leija. Oman leijani valmistin kuusikulmaisista kahvipussitilkuista. Ei se leija taivaalle asti päässyt, mutta hauska siitä tuli. Ja sainkin tuon opiskelupaikan. Tosin se jäi käyttämättä, kun otin vastaan opiskelupaikan luokanopettajaksi. Tällaisia kaikenlaisia projekteja elämääni mahtuu!

Hymyisää viikon jatkoa!

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Käätyläinen

Koruvarasto on jo pitkään tuntunut aika korrektilta ja sirolta. Halusin tehdä jonkun korun, joka on massiivisempi mutta hauska. Olen myös aina vähän vältellyt kultaista väriä. Joten päätinpä pistää elämän ranttaliksi ja tehdä ison kultaisen korun. Löytyipä vielä Ellen syksyn asustenumerosta useampia massiivisia koruja, mm. Just Cavallin monikerroksinen luomus.Lankakorissa pitkään oli lojunut kultaista lankaa, joten siitäpä lähdin korua tekemään. Tein kolme eri pituista putkea. Helppoa putkea saa tehdyksi neulenukella mutta myös esimerkiksi seuraavanlaisesti: Luo sukkapuikolle esim. viisi silmukkaa. Neulo kahdella sukkapuikolla nuo silmukat oikein. Sen sijaan, että kääntäisit työn, vedä silmukat sukkapuikon toiseen päähän ja neulo ne uudelleen oikein työn ollessa samoiten päin kuin alussa. Ajatus saattaa tuntua hassulta, mutta silmukat tasoittuvat sillä tavoin, ettei kerrosten väliä huomaa, ja tulee hauska putki.

Putket yksin olisivat olleet vähän mälsät, niin virkkasin käsittelemättömien puuhelmien, jotka ovat muuten käsiteltyjä paljon halvempia, päälle samaisesta langasta päällysteen.


Ja semmoinen siitä tuli! Hymy päivään ja koru kaulaan!

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Käsveska

Rakastan laukkuja. Jos olisin rikkaampi, laukut olisivat varmaan se rahareikä, johon tuhlaisin yhtenään. Nyt kuitenkin joudun turvautumaan omaan luovuuteeni vaihteluani halutessani. Ellen syksyn väri- ja asukatsauslehti esitteli muiden joukossa kahvin värejä. Sopivasti sainkin tädiltäni juuri näihin väreihin sopivan paksun huonekalukankaan.Motivaatiota laukkuuni sain Mulberryltä ja Jérôme Dreyfussilta, vaikka malli onkin ihan oma. Kangas oli niin paksu, ettei vuorille ollut tarvetta. Kanttinauhalla sain reunat näteiksi. Läppä pysyy kiinni magneettineppareilla, jotka on muuten todella kätevät ja helpot kiinnittää sekä käyttää. Nyt on sitten uusi käsveska, jota kelpaa käsipuolessa kiikutella!

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Meikkipussi

Äitini pyysi minua tekemään sellaisen meikkipussin, johon mahtuisi vähän enemmänkin tavaraa. Itselläni on aina ongelmana se, että pitkät purtilot eivät millään mahdu meikkipussiin, ainakaan nätisti. Siispä halusin tehdä korkean meikkipussin. Ja sellaisen vielä, että jos joku purnukka levahtaa, levahdus ei ulotu pussin ulkopuolelle.


Kankaaksi valitsin Finlaysonin kukkakankaan. Vuori on vanhoista lasten kurahousuista. Raikas punainen piristää mukavasti meikkipussin sisustaa. Kyllä nyt mahtuu!