Sivut

lauantai 19. joulukuuta 2009

Joulun aikaan

Kun pakolliset työt alkavat vähetä, alkaa luovuus kukkia! Tässä luovuuden kukkasia.

 Nuppuina ostetut hyasintit pääsivät omaan astiaansa. Mullan päälle vähän valkoista koristelasimurskaa, kiviä lomamatkoilta, valkoista helminauhaa ja vanha teelusikka. Koti tuoksuu ihanalta ja joulumieleltä!

 
Lattian kylmetessä ompelin itselleni töppöset Tildan tapaan -kirjan ohjeen mukaan. Kankaaksi pääsi Mummini ikivanha essu koristekirjailuineen. Toisen tossun reunasta taitaa löytyä vielä taikinatahrakin!


Päätimme mieheni kanssa säästää tänä jouluna vähän - joulukuusta emme lähteneet hakemaan metsästä emmekä torilta. Kuusen virkaa toimittaa meillä kesällä ostettu puksipuu, joka tuli talvilomalle sisään parvekkeelta. Puksipuu sai koristeekseen aiemmin syksyllä tehdyt lusikat, jouluvalot, vanhoja joulupalloja, helminauhaa ja kuivattuja omenoita. Omenat kuivuivat muutamassa päivässä saunassa. Omenan tummumisen estää sillä, että omenasiivuja liottaa kymmenisen minuuttia liuoksessa, jossa on yhden sitruunan mehu, ruokalusikallinen suolaa ja vettä niin paljon, että siivut peittyvät. Nyt on kaunis kuusi, ja koristeet voi osittain syödäkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!