Sivut

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Kahvipakettikukkasia


Tämä kirjoittamani ohje julkaistiin Helsingin Sanomien Nuorten sivulla 3.5.2008. Idea tällaiseen kierrätyskukkaseen nousi kahvipaketeista. Kahvipakettikasseja on kävellyt vastaan iät ja ajat. Se kuitenkin olisi vaatinut enemmän kahvin juontia. Kahvipakettien materiaali on kaunista ja kestävää. Heijastimia on hyvä käyttää iltojen käydessä pimeämmiksi, joten kukkaseen voi lisätä heijastinkangasta.


Tarvitset:
1 kahvipaketti
heijastinnauhaa
3 helmeä
lankaa
neula
kangaspala
hakaneula
yleisliimaa
Ohje:
  1. Leikkaa kolme isoa ja kolme keskikokoista kukkamallia kahvipaketista sekä kaksi pientä kukkamallia heijastinnauhasta.
  2. Asettele isoimmat kukan terälehdet kahvipaketin nurja puoli ylöspäin lomittain pohjalle, keskikokoiset seuraavaksi ja pienimmät päällimmäiseksi. Kiinnitä terälehdet keskeltä toisiinsa langalla. Kiinnitä samalla helmet.
  3. Leikkaa kankaasta 2,5 cm x 2 cm kokoinen pala. Levitä kankaalle liimaa ja kiinnitä pala kukan nurjalle puolelle niin, että hakaneulan toinen reuna jää kankaan alle.
Sovella:
Voit tehdä erivärisiä kukkia jättämällä kahvipaketin oikean puolen näkyviin, käyttämällä erivärisiä kahvipaketteja tai purkkapusseja. Kukista voi tehdä myös jääkaappimagneetteja liimaamalla kukan nurjalle puolelle hakaneulan sijaan magneetin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!