Sivut

torstai 5. heinäkuuta 2012

Afrikkapaita

Uskon, että jokaisessa parisuhteessa on jokin vaatekappale, joka aiheuttaa erimielisyyksiä. Meidän kohdalla tuo vaatekappale on ollut "afrikkapaita". Mieheni sai yli kymmenen vuotta sitten nigerialaiselta ystävältään lahjaksi löysän afrikkalaisen paidan, joka on täydellinen kotipaita, sopivan löysä, ei kiristä mistään, talvella lämmin, kesällä vilpoisa jne. Ei paidassa sinänsä mitään, varsinkin kun se on Isännällä käytössä vain kotona, mutta siinä on jo jonkin aikaa näkynyt ja tuoksunut niin vahvasti käytön jäljet, ettei mikään superpesukaan sitä voi pelastaa (vaimo astui paidan poikamieselämässä kuvioihin liian myöhään). Saimme neuvoteltua kuitenkin Isännän kanssa vihdoin diilin, että jos teen uuden afrikkapaidan, vanha afrikkapaita siirtyy eläkkeelle kaappiin, täydellinen luopuminen on ollut ehdoton nounou. Kaivelin parin vuoden takaisen Tansanian reissun kangasvarastoja ja sininen batiikkikangas sai Isännältä hyväksynnän. Kaavan otin vanhasta afrikkapaidasta ja se olikin yllättävän yksinkertainen. Etu- ja takakappale ovat itse asiassa samaa kappaletta, mikä sopii hyvin kuvion kannalta, hihat sain leikattua pyöreän batiikkikuvion reunoilta paitaan istuviksi. Kuvion pyöreys tekee paidasta hiukan mekkomaisen, mutta se kun on kotikäytössä, niin ei haittaa. Näin sitä voi "parisuhdeongelmakin" ratketa ompelukoneen ääressä, jes!
Puikot ovat kilisseet KyJyn ansiosta ahkerasti tässä huushollissa. Laitoin neulontaseuraksi pyörimään Gilmoren tyttöjä, ja siellä olikin sopivasti ensimmäisenä vuorossa jakso, jossa Stars Hollow'n asukkaat järjestivät Knit-a-thonin, hyväntekeväisyysneulontamaratonin vanhan sillan pelastamiseksi. Mikä ihana idea saada koko kylä kasaan neulomaan hyväntekeväisyyden eteen! Ja Kirk jakoi siellä ilmaisia puikkoja! Eikä taidoilla saati lopputuloksella ollut väliä, vaan tärkeintä oli hyvä ryhmähenki käsitöiden ja hyväntekeväisyyden äärellä. Olisipa Suomessakin vastaavanlaisia tempauksia! Tällainen paita olisi kyllä joskus saatava...


Kuva löytyi täältä.

Takaisin puikkojen pariin...

3 kommenttia:

 1. Olisi kyllä ihan loistava tempaus myös suomeen. Ja paidasta tuli oikein ihanan rennon oloinen eli juuri sellainen kuin kotipaidan kuuluu olla :)

  VastaaPoista
 2. Hienosti ratkottu erimielisyydet, kyllä miehen kelpaa! Ja hyvä juttu tietenkin, että onnistui jo valmiiksi varastosta olevasta kankaasta, joka on vieläpä oikealta suunnalta.

  Itsekin katsoin tuon Gilmoren tyttöjen jakson tässä keväällä ja ihastelin ideaa. Tuolla Stars Hollow'ssa on muutenkin aina niin hauskoja tempauksia, vaikuttaa niin kovin idylliseltä paikalta. :)

  VastaaPoista
 3. äh, millähän kankaalla mä saisin hivutettua ne epätoivotut kappaleet pois meidän kaapeista :D Tosi hauska paita kyl!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!