Sivut

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Virkattu hartiahuivi

Kevään murrosvaihe opiskelujen lopun ja töiden alun välillä on pitänyt minut kovin kiireisenä ja poissa lempiharrastuksestani, käsitöistä. Pikku hiljaa kuitenkin jotkut isommatkin projektit etenevät!

Äitienpäivälahjaksi rakkaalle äidilleni valmistui pehmoisimmasta merinovillasta tällainen simpukkamallinen kaksinkertaisesta langasta virkattu huivi. Ohje on Tove Fevangin kirjasta Nyt virkkaamaan.


Tämän urakan jälkeen annan vinkiksi, että katsokaa lankavyötteen metrimäärä ennen kuin ostatte, mikäli ei ole keräntekolaitetta (moisen vempeleen nimi hukassa). Meinaa kun kyseessä oli kaksinkertainen lanka, jolla virkkasin, tuli lankaa pyöritellä keräksi kaksinkertainen määrä. Eli tämän työn puitteissa pyörittelin sitten n. 3 kilometriä lankaa!


Nautinnollisia hetkiä ihanan auringonpaisteen parissa!

3 kommenttia:

 1. Kaikenlaisia ihania blogeja netti pullollaan:-)Olen tehnyt paljon neuletöitä, virkkausjuttuja ja muita sen tapaisia mutta nyt jotenkin hartiat ja ranteet on kipeytyneet siinä hommassa jo varmaan n. 5v. sitten ja siirryin korujuttuihin vaikka siinäkin hartiat jumittaa mutta erilailla..

  VastaaPoista
 2. Hei rakas tyttäreni!
  Kiitos tästä ihanan lämmittävästä äitienpäivälahjasta! Arvostan sitä äärettömästi kun tiedän, miten paljon olet antanut aikaasi lahjan tekemisessä minulle. Jokainen silmukka viestittää välittämisestäsi. Huivin mukana tulleet muutamat vaaleat karvat muistuttavat Nipsun katseista ja Navin tassun hipaisuista.
  Ihana lahja! Kiittäen, äiti

  VastaaPoista
 3. Olisin kiinostunut tuosta huivista ja haluaisin tehdä samaa mistä sait ohjeet voitko pistää ne ohjeet? :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!