Sivut

maanantai 3. joulukuuta 2012

Kasvitaulut


 Löysin lapsuudenkodistani äitini vanhan Kasvioppi-kirjan. Kirja oli niin ihana ja nostalginen. Mustavalkoisten sivujen välissä oli muutama väritulostettu kuva - mitä luksusta tuohon aikaan. En raaskinut repiä noita kauniita sivuja kirjasta, joten kopioin ne ja tein niistä opetustauluhenkiset kasvitaulut. Kopioituihin kuviin siirtyi myös ajan tuoma jälki ja henki. Päällystin muropaketista leikatut kartonkipalat kierrätyslahjapaperilla,  liimasin kuvat näihin pohjiin, iskin yläkulmiin eyeletit ja ripustin rautalangan avulla narulle. Jos olisi oikein halunnut keskittyä vintagehenkeen, olisi papereille voinut näyttää vähän hiomapaperia ja kenties uittaa kahvissa.


Tykkään valtavasti vanhoista opetustauluista, mutta niin taitaa tykätä aika moni muukin, sillä niistä pyydetään (mielestäni) aikamoista hintaa. Nämä kasvitaulut eivät maksaneet minulle käytännössä mitään, joten huihai antikvariaatit, minä pärjään omin avuin :)


Kauniita pakkaspäiviä viikkoon!

6 kommenttia:

 1. Tulipa kivoja! Vanhat opetustaulut on kyllä hauskoja. Ei siitä edes niin kauaa ole kun olivat vielä käytössä, kun minäkin muistan omilta ala-asteajoilta 90-luvun lopulta.

  VastaaPoista
 2. Tulipa kauniit :)

  Millä vehkellä iskit nuo "eyeletit"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiskarsilla on sellaiset "sirkkapihdit", itse ostin käytettynä, mutta löytyy myös vaikkapa täältä -> http://www.sinelli.fi/sinelli/tuotteet/207263?returnUrl=%2Fsinelli%2Fproduct%2FSinelliProductFamilySearch.action%3FproductFamilyId%3D23862&scroll=413&pageState=15

   Ihan näppärät, tosin huomasin, että eyeletillä on väliä. Ostin semmosia halvempia, jotka ei millään meinaa "iskeytyä" nätisti. Ostin sitten vähän tyyriimpiä ja tsump, asettuvat nätisti. Tai ainakin nätimmin :)

   Poista
 3. Tauluista tuli kauniita, ja ihanaa että niihin liittyy tuollainen henkilökohtainen tarina :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!