Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Itse tehty sovitusnukkeViikko sitten pääsin osallistumaan sovitusnukentekokurssille. Se oli kyllä vallan jännää touhua! Oli kiva huomata, ettei kyseessä ollutkaan mahdoton tehtävä, ja materiaaleissakin voi päästä aika halvalla (kurssimaksu koostui materiaaleista eli 25€ per nukke). Runko tehtiin t-paidan päälle liimapaperilla, sisälle laitettiin superlonipaloja, suut suljettiin styroksilla, päälle ommeltiin vanukerros ja musta trikoo. Täytyy sanoa, että oli aikamoinen itsereflektion paikka, kun näki oman kroppansa torsona. Noooo vähän motivaatiota kesäkuntoon pääsemiseksi. En usko, että tällainen itse tehty sovitusnukke ihan korvaa sellaista oikeaa sovitusnukkea, mutta opiskelijabudjettiversioksi vallan mainio, sanoisin.


Iloista viikon jatkoa!


Ps. Kurkatkaapa aika huikaiseva arvonta täällä!

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Trikootakki

Lämpenevät kelit muistuttivat, että kesävaatteita pitäisi hankkia kovaa vauhtia kasvavalle tytölle. Kevätkin on ennen kesää ja kesän jälkeen - ylläri - syksy, ja kaikki vuodenajat vaativat jonkinsortin erityisvaatetta. Jotain, jonka alle mahtuu jotain, jonka päällekin voi laittaa jotain ja joka menee ihan itsenäänkin. Ja jotain, mikä olisi oman näköistä (toisin kuin kaupoissa olevat lastenvaatteet, joiden värimaailma harvoin istuu omaani). Ottobresta 1/2012 löytyi Helicopter Fox -takin kaava, josta sitten muokkailin kääntötakin. Suloinen hepokangas löytyi Mikkelin korunapista ja punainen pallokangas toiseksi puoleksi ihan Eurokankaasta.


Aurinkoista (tai aurinkoisempaa) viikonloppua!

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Neuleen muodonmuutos

Pääsiäinen voi olla vaarallista aikaa - veljeni peruutti huomaamattaan kynttilään ja sai mojovan reiän puuvillaneuleeseensa (onneksi ei käynyt sen pahemmin). Reikä oli niin mittava ja näkyvällä paikalla, ettei sitä oikein olisi siististi saanut korjattua, joten sain neuletakin kangasvarastohini "jos keksisin siitä jotain". Asteri-matolla alkanut harmaa-teema sai jatkoa neuletakista tehdyillä tyynynpäällisillä. Tykkään noista neuleen etuliepeen hillityistä palmikoista ja taskuista kovasti! Vielä jäi neuletakista tilkkuja, katsotaan, mitä niistä saan aikaiseksi...


Tänään onkin vuorossa jotain jännittävää, sillä olen menossa sovitusnukkekurssille! Saan vihdoin oman sovitusnuken, joka on vieläpä minun itseni kokoinen! Ja kieltämättä olen iloinen myös ihka omasta vapaapäivästä, joka on omistettu näpräämiselle. Yritän ottaa paljon kuvia ja kertoa täälläkin sovitusnukentekokokemuksista mitä pikimmiten!

Mukavaa sunnuntaita!perjantai 5. huhtikuuta 2013

Asteri-matto

Minulla on ähky. Liikaa kaikkea. Liikaa tekemistä, liian monta keskeneräistä käsityötä, liian monta ideaa, liian monta tavaraa, liian ahdasta, liikaaliikaaliikaa. Myös koti on alkanut tuntua sekavalta. Sen lisäksi, että (miestäni siteeratakseni) "täällä näyttää lapsiperheeltä", kodissamme on minusta liikaa värejä. Koska huushollissa on myös liikaa kevääseen kuuluvia elukoidenkarvoja, matot on nätisti rullalla ja odottaa tamppaamista ja kesäistä pesemistä - ja kenties varastointia, sillä: ainoa väri, mitä taidan tällä hetkellä oikeasti jaksaa, on (kaikesta keväisestä poiketen) harmaa. Liekö tuo harmaa kaihoa hitaampaa ja tylsempää elämää kohtaan? Ainakin siihen sisältyy jotain rauhallista ja liiattomuutta.


Kädet kipeinä raahasin kilokaupalla trikoomatonkudetta Oulunkylän Lankamaailmasta ja kävin maton virkkaukseen. Olohuoneeseen syntyi Asteri-matto (ohje täällä). Noissa ympyränmallisissa matoissa on se huono puoli, että virkkaaminen käy kerros kerrokselta hitaammaksi ja raskaammaksi, kerrokset kun nyt sattuneesta syystä pitenevät. Vielä olisi kudetta toiseenkin mattoon, nyt tosin pitää pitää pieni käsien leputtelutauko ja lopetella muutamat muut keskeneräisyydet.Pelkistettyä viikonloppua!