Sivut

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Töppöset

Olen perheeni kanssa ottanut täyden irtioton arjesta, joten hyvät joulut on jäänyt bloginkin puolella toivottamatta. Eli rauhaisaa joulua näin postuumisti kaikille!

Nyt sitten takaisin käsitöiden pariin, yhdestä valmistamastani joululahjapaketista paljastui neulotut ja huovutetut töppöset Dropsin Alpaca-langasta. Ohje löytyy täältä. Tossut olivat nopeat tehdä, mutta pesukonehuovutusta sain tehdä useamman kerran ennen kuin tossut huopuivat kunnolla. Onneksi tossuja voi märkänä venyttää vielä, nimittäin ne olivat lahjansaajalle vähän liian pienet.


Tämän talvisen maiseman myötä toivotan oikein ihanaa ja luovaa uutta vuotta 2013!


Ps. En saanut kaikkia KyJy-töitäni valmiiksi , oma minäpystyvyyskokemukseni oli siis kesällä vähän turhan optimistinen. Kuitenkin valmiina on 15 ja kaikki keskeneräiset jossain vaiheessa, osa vain kokoamista vailla, kuten tilkkupeitto, joka on tällä hetkellä vauvakoossa. Nyt alkaa uusi vuosi, mukanaan uudet kujeet!

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pussukka poikineen

Olen vihdoin viimein löytänyt selkeän, helpon, mainion, hyvin kuvitetun ja hyvän pussukan ohjeen, joka onnistuu vetoketjurajoittuneeltakin (eli minä). Niinpä innostuin, ja pussukoita valmistui enemmänkin, itselle ja joululahjaksi. Nyt ei tutit ja bepanthenit ja käsidesit huku laukun pohjalle, vaan ne löytyvät näpsäkästi pussukasta. Kaksi pussukkaa sai sisälleen ihania kauneudenhoidollisia tarvikkeita kasvaville tytöille ja viimoinen sisältää taas pieniä, helposti hukkuvia käsityötarvikkeita. Ohje löytyy täältä. Jos vielä uupuu joululahjoja pukin kontista, niin tässä on helppo ja nopea vaihtoehto.


Ihanaa kolmatta adventtia!

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Klusterikoru

Olen pitkään haaveillut vähän näyttävämmästä ja isommasta korusta. Luovuus on kuitenkin ollut vähän huonossa hapessa, joten en ryhtynyt taiteilemaan itse. Törmäsin hiljattain tähän ohjeeseen ja tämä oli pakko toteuttaa heti kuin mahdollista eli tänä viikonloppuna. Tykkään lopputuloksesta kovasti. Keväällä taidan tehdä vähän keväisemmän version samaisesta korusta.


Rauhaisaa sunnuntaipäivää!

perjantai 7. joulukuuta 2012

Merenkulkijasukat

Olen miettinyt, että miksi miesten sukkien pitäisi olla aneemisia, yksivärisiä, korkeintaan raidallisia ja mahdollisimman pelkistettyjä. Löysin ilokseni sukkaohjeen nimenomaan miehen sukkaan, jossa oli jotain ideaakin, mutta pelkistettynä ja mielestäni ihan miehekkäänä. Eli merenkulkija-sukat. 7 veljestä -lankaa sukat söivät suurin piirtein kerällisen eli 150g.


Samalla tämä oli minun 15. KyJyni. Enää olisi kuusi jäljellä (otin yhden ylimääräisen korvatakseni varaslähdöt, jotka otin vauvan syntymisen johdosta). Olen varma, etteivät kaikki valmistu ennen joulua, mutta jokaisesta valmistuneesta työstä olen iloinen.

Iloisia ajatuksia viikonloppuun!

maanantai 3. joulukuuta 2012

Kasvitaulut


 Löysin lapsuudenkodistani äitini vanhan Kasvioppi-kirjan. Kirja oli niin ihana ja nostalginen. Mustavalkoisten sivujen välissä oli muutama väritulostettu kuva - mitä luksusta tuohon aikaan. En raaskinut repiä noita kauniita sivuja kirjasta, joten kopioin ne ja tein niistä opetustauluhenkiset kasvitaulut. Kopioituihin kuviin siirtyi myös ajan tuoma jälki ja henki. Päällystin muropaketista leikatut kartonkipalat kierrätyslahjapaperilla,  liimasin kuvat näihin pohjiin, iskin yläkulmiin eyeletit ja ripustin rautalangan avulla narulle. Jos olisi oikein halunnut keskittyä vintagehenkeen, olisi papereille voinut näyttää vähän hiomapaperia ja kenties uittaa kahvissa.


Tykkään valtavasti vanhoista opetustauluista, mutta niin taitaa tykätä aika moni muukin, sillä niistä pyydetään (mielestäni) aikamoista hintaa. Nämä kasvitaulut eivät maksaneet minulle käytännössä mitään, joten huihai antikvariaatit, minä pärjään omin avuin :)


Kauniita pakkaspäiviä viikkoon!

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Paketteja

Joulu lähestyy - ihanaa - ja niin myös pakettien teko kiihtyy. Tässä muutamia ideoita jakoon!

Kaappientyhjennysoperaation hengessä ajattelin jättää uudet joulupaperit ostamatta. Pienellä tuunauksella kuitenkin paketeista saa "tuoreita". Ostin nellie snellen stanssipaketin. Sen avulla olen saanut paperin kolhut (viime vuonna tuli ostettua tosi huonolaatuista paperia) piiloon, samalla sain pakettikortinkin. Näppärä koriste syntyy paperihaitarista, jonka liimaa ympyräksi. Haitarin päällä oleva paperinappi on stanssattu samaisen stanssipaketin stanssilla.


Sopivan kokoisen kartonkisuiron taittelin lahjarasiaksi tällä helpolla ohjeella. Rasian kylkeen valmistunut kortti on p*skarteluhaasteeseen, jonka bingosta valitsin alimman rivin 2-4-1 eli kaksi nauhaa, neljä paperia/kartonkia ja yksi eyelet.


Tapetointijeesauksesta saaduttapetin palat ja kirjaston poistohyllystä löytyneen jonkun eksoottisen kielen oppikirjan sivun muokkasin paperikasseiksi tällä ohjeella.


Mukavia paketointihetkiä ja ihanaa ensimmäistä adventtia kaikille!