Sivut

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Pitsinen hame

Häitä on tiedossa tänä kesänä kahdet ja jotain päälle pistettävää tulisi hankkia. Niinpä käännyin matkalaukkuni eli kangassäästöni puoleen. Sieltä löytyi muutaman vuoden takaisella Lapin reissulla Näätämön (tai jostain sieltä hollilta) kirpparilta ostettu ruusupitsikangas ja roosaan vivahtava vaalea vuorikangas. Näistäpä sitten ompelin tällaisen hamosen.Ei löytynyt sopivan väristä vetoketjua ja vetoketjujen ompelua vihaan noin muutenkin, joten ajattelin kokeilla vanhasta rikkimenneestä paidasta irrotettuja hakasia kiinnitykseen. Ei toiminut, ei, eli kai sitä täytyy keksiä joku muu keino tai vaivautua vetoketjukauppaan. Graah. Ja pitäisihän sitä keksiä myös yläosa!

Mutta joka tapauksessa tuntuu hyvältä, kun on saanut pitkästä aikaa tehdyksi jotain käsitöitä, vaikka vähän pitää vielä tuunailla. Nautitaan kesän lämmöstä!

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Koru isolle ja pienelle

Kummitytölläni on nimipäivät, siispä kävin korun tekoon. Kummityttö on siinä iässä, että pikkutyttöjen jutut vähenevät, mutta niitä silti on. Ajattelin siis tehdä korun, joka sopii "pikkutytölle" ja isommallekin. Tein pinkeistä helmistä kaulanauhan, johon voi pujottaa Hello Kitty-riipuksen tai sitten helmirypäleen. Mielen mukaan nimpparisankari voi sitten vaihtaa riipusta.
Rentouttavaa juhannusta!