Sivut

tiistai 31. toukokuuta 2011

Koivunlehden vihreää

Äiti halusi bambulankaisen keittiörätin, riittävän reilun kokoisen ja väriltään koivunlehden vihreän. Onneksi juuri sellaista väriä löytyikin Novitan bambulangoista. Vinkiksi muuten, että jos Novitan bambulankaa haluaa vielä ostaa, se kannattaa tehdä pian, nimittäin niiden valmistus lopetetaan. Näin ainakin kerrottiin lankakaupassa.


Vihreää tunnun kaipaavan ympärilleni muutenkin. Yrttilaatikoissa vihertää kovasti niin salaattia kuin yrttejäkin. Ehkäpä todella alan oppia jotain kasveista! Ihanan elinvoimaisen vihreää oli myös eilen kokkailtu herkkupesto, joka syntyi tällä reseptillä.


Elinvoimaa huomiseen!

lauantai 28. toukokuuta 2011

Pikavälipala - Carpe Cervical

Hinku on ollut ompelukoneen ja lankojen ja kaiken tekemisen ääreen kova, mutta kiireet jatkuvat, edelleen. Onkohan se syksy sitten sitä käsillä tekemisen aikaa?

Joka tapauksessa hinku kävi niin kovaksi, että oli tehtävä jokin pieni ompelusvälipala. Kapeat sisustustyynyt kaipasivat kesäistä päällystä (edelliset samettiset ovat viimeinen vaihtoehto näin karvanlähtöajan jatkuessa). Niinpä ompelin sellaiset lakanakankaasta. Halusin niihin jonkun jujun, ajattelin, että niihin voisi vaikka pensselöidä jonkun tekstin. Kovin monet tekstit kuitenkin tuntuvat aika kornilta. Carpe Diem ei ainakaan meidän huusholliin istu, ei ollenkaan. Niinpä sutaisin kangasvärillä ja pensselillä tyynyyn Carpe Cervical. Tartu tyynyyn. Sitä totellen taidan tarttua tyynyyn ja käydä pitkäkseni!


Ihanaa kesälauantaita!

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Herkkiä koruja

Raikkaat kesätuulet puhaltelevat ihanasti - tosin vastatuulta vastustan kovasti, töihin kun ajan päivittäin pyörällä. Kesän myötä tekee mieli pitää vähän kevyempiä koruja. Tässä siis muutama hiljattain valmistunut. Helmet ovat viimeisimpiä shoppailujani Helmikuumeen verkkokaupasta (siinä muuten oivallinen kaupan nimi).
Kesäisiä ajatuksia!

lauantai 21. toukokuuta 2011

Pyöreä ruoriketju

Ketjuinnostus jatkuu! Ennen kuin uskallan investoida hopealankaan ja tehdä hopeisia ketjuja, ajattelin, että nyt on harjoiteltava oikein kunnolla. Seuraavaksi hyppysiin astui pyöreä ruoriketju, materiaalinaan 1,2 mm paksu hopeoitu kuparilanka, sisähalkaisijanaan 5mmMainio kuvitettu ohje tälle mallille löytyy esimerkiksi täältä.

Aurinkoisia ajatuksia aurinkoiseen viikonloppuun!

torstai 19. toukokuuta 2011

Perhonsidontakurssi

Viikko sitten menimme Isännän ja ystäväpariskunnan kanssa perhonsidontakurssille. Lähinnä nuo miehet ovat perhosteluun hurahtaneita. Itselleni aluevaltaus on täysin uusi, siksipä tuotoksia on esiteltävä myös täällä blogissa! Kurssi oli Spey Claven järjestämä. Siellä on muuten tarjolla monenlaisia kursseja, mm. pelkästään naisille suunnattuja! Suosittelen lämpimästi!


Oli jännää pyöritellä karvoja ja sulkia ja ties mitä, ja yhtäkkiä koukun ympärillä onkin jokin otus! Ihan hauskaa hommaa kyllä :) Katsotaan, toteutuuko Isännän unelma, että hän perhostelee ja minä sidon rannalla perhoja... Tässä vielä suosikkiperhoni!


Kiirettä on pitänyt niin kovasti, että käsityöt ovat olleet aika katkolla. Ja kun ei ole käsitöitä, ei ole mitään blogattavaakaan, käsityöblogina kun haluan tämän pitää. Nyt alkaa olla molempia tekemisiä ikävä! Toivottavasti saan raivattua aikaa lempitekemisilleni!

Voimia viikon loppupuolelle!

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kuningasketju

Olin eilen Helmikuumeen järjestämällä ketjukurssilla. Tein ensimmäiseksi ketjukseni hopeoidusta kuparista kuningasketjun ja voi miten tykkäsin! Niin ketjun teosta kuin valmiista ketjustakin!Nyt vain sitten hopeaa ostamaan ja ketjun tekoon vastaisuudessakin!

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Virkattu hartiahuivi

Kevään murrosvaihe opiskelujen lopun ja töiden alun välillä on pitänyt minut kovin kiireisenä ja poissa lempiharrastuksestani, käsitöistä. Pikku hiljaa kuitenkin jotkut isommatkin projektit etenevät!

Äitienpäivälahjaksi rakkaalle äidilleni valmistui pehmoisimmasta merinovillasta tällainen simpukkamallinen kaksinkertaisesta langasta virkattu huivi. Ohje on Tove Fevangin kirjasta Nyt virkkaamaan.


Tämän urakan jälkeen annan vinkiksi, että katsokaa lankavyötteen metrimäärä ennen kuin ostatte, mikäli ei ole keräntekolaitetta (moisen vempeleen nimi hukassa). Meinaa kun kyseessä oli kaksinkertainen lanka, jolla virkkasin, tuli lankaa pyöritellä keräksi kaksinkertainen määrä. Eli tämän työn puitteissa pyörittelin sitten n. 3 kilometriä lankaa!


Nautinnollisia hetkiä ihanan auringonpaisteen parissa!

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Koru äidille - vinkki lasten kanssa askarteluun

Löysin tällaisen mainion huopahelmiohjeen, joita voisi tehdä vaikka lasten kanssa Näitä on helppo tehdä vielä monen ikäisen kanssa. Nuorimmat voivat pujotella valmiita helmiä nauhaan, vähän vanhemmat voivat rullailla ja leikata helmiä itse.


Kun kangasvarastoista ei löytynyt askarteluhuopaa (ja se on usein aika kallistakin), päädyin kokeilemaan helmien tekoa fleecestä (valkoinen), puuvillakankaasta (sininen), college-kankaasta (ruskea) ja velourista (punainen). Hyvin toimi! Fleece oli ehkä hankalin pujottelussa, kun se on niin tiivistä. Väliin pistin pikkupalaset fanttilankaa, puuhelmetkin sopisi tähän mainiosti.


Tämä koru tuli esimerkkikoruksi lapsiryhmälle, jota opastan näiden helmikorujen tekoon huomenna. Jännä nähdä, mitä lapset näihin sanovat! Yleensä kyllä kun lapsille antaa riittävästi kankaita, luovuus alkaa kukkia ja heillä on omat ideat pelissä!

Kauniin kevään toivotukset!