Sivut

torstai 28. huhtikuuta 2011

Yrttilaatikot

Kevään viherrys sai aikaan tässäkin huushollissa tarpeen kuopsuttaa multaa. Kun omaa pihapalstaa ei ole, piti keksiä jokin luova ratkaisu tähän tarpeeseen. Isännän kanssa pidettiin pieni nikkarointihetki. Sen seurauksena syntyi tämmöiset yrttilaatikot.


Eilen sitten istuttelin toiseen valmistaimet ja toiseen siemeniä, salaattia ja timjamia. Lähtökohtaisesti olemme Isännän kanssa molemmat aivan köppäsiä kasvien kanssa, mutta toivo elää, että jos tänä kesänä vaikka onnistuisimmekin! Jos vaikka rakkaus hyvään ruokaan ja tuoreisiin yrtteihin pitäisi innostusta ja osaamista yllä!

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Meikkipussi

Pikkupussukalle syntyi tänään tilauksesta isosisko! Malli on aiemmin kehittämäni ja hyväksi havaittu, sillä sinne mahtuu pidemmätkin purtilot pystyasentoon. Päällikangas on ostettu Fabric Rehab -nettikaupasta, vuori on likaa hylkivää markiisikangasta ihan Eurokankaasta.Riemukasta kevättunnelmaa!

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kevätkoru

Kaiken opiskelujen loppurutistuksen keskellä piti rentoutua hieman ja tehdä kevätkoru!

Ystävälläni on tapana antaa keväisin itselleen kevätlahja. Tänä vuonna hän päätti tilata minulta korun. Korun piti olla pitkäksi saatava, vähän niin kuin 20-luvulla, mutta kuitenkin niin, että sen saa kiepastua kahdesti kaulan ympäri tarvittaessa. Perushelmiä päätyi ketjun kera tähän ja hopeoitu filigraanihelmi jujuksi ja nätiksi yksityiskohdaksi. Tämänkaltaisia yksityiskohtia haluaisinkin viljellä vastaisuudessakin koruissani ja muissakin tekemisissäni! Korun alle piti laittaa roskislöytöni, ikivanha sarjislehti.


Voimaannuttavia ajatuksia pääsiäisenjälkeiseen aikaan!

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Henkarin päällisiä

En ole mikään muovin suuri ystävä. Henkareissakin yritin tehdä muovia siedettävämmäksi lajittelemalla samanlaisia samoihin paikkoihin, mutta sekin jo vähän kypsyttää. Siispä kävin henkarin päällisen tekoon!


Tein kolme päällistä neljästä eri kankaasta, toisella puolella kaksi eri kangasta ja toisella yksi. Näin taas sain kangasvarastojani käytettyä. Voi kun se hupenisi jo, niin pääsisin uusien kankaiden ostoon... Muovihenkareita vielä riittää, joten päällisiäkin voi tehdä sitä mukaa, kun vaan jaksaa!


Viikonloppu on mennyt opiskeluiden merkeissä, Isäntäkin oli työmatkalla. Onneksi näistä kahdesta suloisesta riittää iloa, siinä nukkuivat kuin Chanelin logo!


Rauhoittavia ajatuksia hiljaiseen viikkoon!

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Kevättä rinnassa

Kevättä rinnassa on kaikkialla. Nipsu kukkoilee lenkeillä ja etsii misuja. Navi nautiskelee kevätauringosta ja näkee leikin aihetta kaikessa (mikäs sen houkuttavampaa kuin peiton alta pilkistävä varvas). Minulla taas on flunssa. Perusmeininkiä siis.

Kevättä on myös tällä pussukalla rinnassa. Minipussukka lähtikin Tinttarukselle tämän pyynnöstä.


Ja kevään kirkkautta löytyy tästä korusta. Ihan hauska tuli, erilainen.


Sellaisia tällä kertaa! Rentouttavaa viikonloppua!

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Pääsiäismunia

Pitkän aikaa on ollut mielessä pääsiäismunien askartelu. Tänään marssin Tiimariin ostamaan kuumaliimapyssyn ja juhlistin ostoa aloittamalla heti askartelut.Näitä munia voisin hipelöidä vaikka kuinka kauan, niin ihanan siloisia pajunkissamunat ovat! Muutama menee puotiinikin.Rauhallista pääsiäisen odotusta!

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Helmeilevää ja jäistä

Jäät sulaa kovaa vauhtia. Tänään näin ensimmäiset krookukset, narsissit ja skillat. Sisällä ilahduttaa synttäriorkidea, joka kukkii edelleen. Ihanaa, kun kesä tulee!


Tässä muutamia korujani viimeisen viikon ajalta. Kolme korua on samalla teemalla, pieni rönsy yhdessä kohtaa korua.
Jääpaloja muistuttavia helmiä hieman kevään jäiden lähdön kunniaksi.Aurinkoisia ajatuksia kevättunnelmiin!

torstai 7. huhtikuuta 2011

Makean veden helmiä ja massiivisempi koru

Koruja on syntynyt viime aikoina kovasti, niitä pitäisi vielä ehtiä kuvaamaan ja tallentamaan tänne blogiin. Tässä kuitenkin muutama.

Käsikorulle syntyi kaveriksi samantyylinen kaulakoru. Nämä menevät puotiin.


Nämä korut syntyivät mustista makeanvedenhelmistä. Kaipasin vähän kevyempiä juhlakoruja, joten nämähän sopivat siihen tarkoitukseen mainiosti! Sopivasti löytyi kaksi helmeä, jossa toinen reuna kapenee, joten kolmen helmen reunat näyttävät nätiltä ja linjakkaalta. Nämä korut pääsevätkin taas tänä viikonloppuna käyttöön!Mainiota viikonloppua!

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Lintuja paperilla

Uusi paperikokeilu valmistui tänään! Eli perussanomalehtiainekseen lisäsin silputun suiron punaista kartonkia, jota jäi tästä askartelusta. Väriä tuli pienestäkin määrästä punaista kartonkia ihan kivasti. Kortissa itsetehtyjä kierrätyspapereita ja jämäkartonkia, samaa jolla värjäsin taustalla olevaa paperia.


Teinpä sitten samalla laulujoutsenteemalla toisenkin, hieman fiinimmän kortin.


Nämä kortit syntyivät Arkkikaupan haasteeseen, joka oli LINTU. Näin viime viikonloppuna tämän kevään ensimmäiset laulujoutsenet, jotka ovatkin lempilintujani. Ihanaa, kun on kevät!

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Paperia ja valokuvahaaste

Taas on tässä huushollissa innostuttu! Törmäsin netissä erinäisten reittien kautta paperinvalmistukseen. Olen aina luullut, että se on jotain hurjan hankalaa, mutta pöh, siihenhän tarvittiin vain vettä ja sanomalehteä ja kehikko. Kun innostus iski tuosta noin vain, kehikko syntyi vanhasta ikean valokuvakehyksestä ja siihen ilmastointiteipillä teipatusta organzasta. Ja eilen kävin hommiin.Hyviä vinkkejä löytyi täältä.


Silittelin paperit kankaan läpi puolikuivina ja annoin kuivua tähän aamuun. Kun paperina oli pelkkää sanomalehteä, tuli aika harmaa satsi. Toisaalta tämä olikin vain harjoituserä. Tästä lähtee innostus liikkeelle ja tuotekehittely myös :) Haaveena on, että jos vastaisuudessa omat korttinsa tekisikin alusta loppuun paperia myöten itse. Katsotaan, miten tämän innostuksen kanssa käy.


Sain Kirsikalta valokuvahaasteen, jossa piti ottaa neljännen valokuvakansion neljäs kuva, esitellä se muille ja heittää haaste neljälle eteenpäin. Koska kuvani pääosin ovat tekemisiäni, jotka olen jo esitellyt, ja lähimmäisiäni tai muita henkilökohtaisuuksia, ei kuvan valitseminen onnistunut ihan tuosta noin vain. Päätinkin esitellä kuvia kaksi. Nämä kuvat ovat hyvin lähellä neljättä kansiota ja neljättä kuvaa. Kuvat ovat vuoden takaa.


Tässä kuvassa Navi ja Nipsu, kullanmuruset, ehkäpä ainoita kertoja, kun he ovat nukkuneet noin lähekkäin. Navi on ihan pentu ja kärsi aknesta. Nyt on akne parantunut ja kissa aikuistunut. Nipsu vouhottaa kuten ennenkin.


Tämä kuva on vuoden takaiselta Tansanian reissulta, sateen utuinen hetki Ngorongoron yllä. Muutama muu reissukuva löytyy täältä

Valokuvahaasteen heitän eteenpäin blogeille

Innostavaa viikkoa!

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Rahapussi

Niin siinä vaan kävi, että Marimekon kukkaroni sanoi Ystävyys, yhtteistyö ja avunanto -sopimuksensa irti. Nipsunapsulukko siis repsahti. Koska olen sellainen, että niin laukku kuin rahapussikin pitää olla täyteen ahdettu, en yksinkertaisesti voinut ottaa riskiä, että rahapussin sisältö rojahtaa kaupan lattialle. Joten vetoketjukaupan kautta kotiin.


Päälle Finlaysonia ja vuoriin Marimekkoa. Koska sitä roipetta tosiaan rahapussissakin riittää, kuitteja sun muita, tein kaksi lokeroa. Kyllä nyt pysyy järjestyksessä - ainakin vähän paremmin kuin ennen.


Työn alla on muutama hieman isompi urakka. Niistä tekisi mieli jo bloggailla, mutta taidan odotella siihen asti, kun ne on valmiita, niin motivaatio pysyy jollain konstilla yllä.


Ilorikasta viikkoa!