Sivut

perjantai 29. tammikuuta 2010

Tuolinpäälliset teevärjäyksen kera

Tämä idea syntyi, kun mietin käyttötarkoitusta tädiltä saaduille valkoisille lakanoille, jotka eivät mahtuneet käyttölakanoiden joukkoon. Niinpä otin mitat keittiön tuoleista ja aloitin siistimmän tunnelman luomisen keittiöön.
Valkoiset lakanat olivat niin valkoiset, että päätin kokeilla kankaan värjäämistä teellä. Viiden litran kattila reilu puolilleen vettä, yhdeksän teepussia ja kankaat sekaan. Kiehautin ensin kankaat teessä, sitten haudutin vielä tunnin. Laitettuani hellan pois päältä jätin kankaat vielä teehen kolmeksi tunniksi. Lopuksi pesin kankaat pesukoneessa pesuaineiden kera, niin irtoväri lähti pois. Aikaiseksi tuli mukavan tunnelmallinen beigeen vivahtava väri. Joihinkin kankaisiin sain jopa kauniita ja hentoja kuvioita.
Kankaiden kuivattelun jälkeen pääsin ompelemaan. Näitä on sitten iltaisin tullut tehtyä ja eilen illalla sain ne valmiiksi! Ai että on nyt kauniimpaa keittiössä!

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Helmikäärö

Löysin tällaisen peyote-helmitekniikan ja sitä piti päästä heti kokeilemaan. Halusin tehdä helmistä käärön, jonka voin pujottaa hopeaketjuun. Kokeiltuani peyote-tekniikkaa ompelulangalla, ei käärö oikein toiminut, siitä tuli liian lötkö lopputulos. Ohut hopealanka toimi paljon paremmin! Lisäksi hopealanka antoi vähän hohdon ja glamourin tunnetta! Tavoitteena on tehdä erivärisiä kääröjä, joita voi sitten yhdistellä ja käyttää erikseen vaatteiden värin mukaan!

maanantai 25. tammikuuta 2010

Ekorätti bambulangasta

Tällainen rätti syntyi yhdessä illassa telkkaria katsellessa. Kuulemani mukaan imukykyisimmät ja parhaimmat rätit syntyvät bambulangasta. Niinpä alesta ostamani lanka pääsi rätiksi, taitaa langasta riittää toiseksikin rätiksi. Ja rätin voi aina pestä koneessa muun pyykin seassa eli luonto ja rahapussi kiittää, kun ei enää tarvitse ostaa huonosti kestäviä kaupan rättejä. Tasakulmainen rätti syntyi, kun aloitin muutamalla silmukalla lisäten aina kerroksen alussa uuden silmukan, ja nurkkakohdan jälkeen kaventamalla aina kerroksen alussa yhden silmukan. Seuraavaan rättiin taidan neulo jotain kuviota, niin on vähän hienompi sitten!

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Pikkupojan collegehousut

Sukulaispojalle synttärilahjaksi valmistui tällaiset collegehousut. Hauskat sarvikuono- ja kirahvikuviot löytyivät nettikangaskaupasta, josta löytyi kaikenlaisia muitakin kankaita ompeluiltojen iloksi ja piristykseksi!

maanantai 18. tammikuuta 2010

LP-astioita


Näitä astioita on tullut sulateltua aiemminkin. Kierrätysliikkeissä näin LP-levyistä tehtyjä astioita, jotka maksoivat useita kymmeniä euroja. Ei sitä kotikonstein kuumailmapuhaltimella yhtä designin näköiseen tulokseen pääse, mutta sinne päin kuitenkin, hauskan näköinen tulos silti! Näitä ystävät sitten saavat tuliaisiksi ja lahjaksi, sillä tein niitä hieman varastoonkin :)
torstai 14. tammikuuta 2010

Kankaan painantaa

Yritän koota blogiin vähän aikaisempia töitäni. Tässä muutama lempparini kankaanpainantabuumin ajalta. Kamerani sai pussikseen mustaa markiisikangasta, johon painoin muovisen pitsipöytäliinan läpi valkoisen kuvioinnin.

Toinen suosikeistani on tämä kassi, joka taitaa olla minulla melkein päivittäin mukana. Afromies-sabluuna on tehty Lenny Kravitzin kuvasta. On mukavaa kunnioittaa niin hienoa muusikkoa kassilla!


keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Hellehepene

Kangasvarastoja tutkiessa vastaan tuli tällainen ohuen ohut ja pehmoinen kangas. Siitäpä sitten tuli tällainen kesähepene. Se käy bikinien päälle rannalle, mutta myös farkkujen kanssa tunikaksi. Tällaisen voi tehdä yhdestäkin kappaleesta, tämä tosin on kahdesta. Keskelle vain pääaukko, rinnan alle sivuille napinlävet, joista saa pujoteltua nauhan, tässä tapauksesa puuvillapitsinauhan. Nyt ei ehkä olkapäätkään pala niin helposti.
Ruusutoppi

Kaikki paidat tuntuvat liian lyhyiltä näin talvipakkasilla. Näinpä otin kaavan perustopista ja lisäsin kymmenisen senttiä pituutta. Kankaaksi löysin vuosia sitten ostetun, kaappiin lojumaan jääneen, ihanan ruusukankaan. Toppi on juuri sopivan pituinen! Ehkäpä käyn ostelemassa lisää kankaita alennusmyynneistä ja laitan toppitehtaan pystyyn.